Bayram tatili, havayolu şirketlerinin yüzünü güldürdü...

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasını fırsat bilen vatandaşlar tatil için yurt içi ve yurt dışına giderken, Atatürk Havalimanı’nda da zaman zaman yoğunluk yaşanıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bayram tatili, havayolu şirketlerinin yüzünü güldürdü...

Türk Hava Yolları'nın (THY) yanı sıra bazı özel havayolu şirketleri talepleri karşılayabilmek amacıyla ek seferler düzenledi.

 

Tatilciler iç hatlarda Antalya, Bodrum, İzmir, Dalaman, Diyarbakır, Trabzon, Adana ve Samsun’u, dış hatlarda da İtalya, Mısır, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri, KKTC, Hırvatistan, Güney Afrika ve Fransa’yı tercih ettiler. Pasaport, terminal giriş kapıları ve biniş bankolarında kuyruklar meydana geldi. Havayolu şirketlerinde 13 Kasım Cumartesi gidiş, 21 Kasım Pazar dönüş tarihli uçak bileti bulmak zorlaştı. Uçak şirketlerinde doluluk oranları ise yüzde yüze ulaştı.

 

EK SEFERLER

 

THY, Kurban Bayramı ile birleşerek 9 güne çıkan tatilde, artan yolcu talebini karşılayabilmek için 12 Kasım ile 21 Kasım arasında Ankara, Antalya, Bodrum, Dalaman, Trabzon ve Kıbrıs’a, 40 adet ek sefer planladı. Atlasjet Havayolları ise yoğun talebi karşılamak üzere tatil süresince karşılıklı 98 ek sefer düzenleyeceğini açıkladı. Şirket iç hatlarda Antalya-Bodrum’a dış hatlarda ise Bologna, Venedik, Roma, Barcelona, Madrid, Dubrovnik, Sharm-el-Sheikh, İskenderiye, KKTC, Priştine’ye ek seferler koydu.

 

Pegasus Havayolları da ek sefer düzenleyeceğini bildirdi. KKTC ve Antalya destinasyonları başta olmak üzere Beyrut, Londra, Amsterdam, Viyana, Roma, Milano ve Paris’ ek seferler düzenleyecek olan Pegasus Havayolları, bayram döneminde iç ve dış hatlarda toplam 320 bin yolcuyu taşımayı hedeflediğini açıkladı.

 

SİVİL HAVACILIK CEZA KESECEK

 

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yayınladığı bir genelgeyle Kurban Bayramı'nda havayolunu kullanacak yolcuları mağdur edilmemesini isteyerek, aksi halde ceza uygulanacağını bildirdi. Havayolu ve terminal işleticilerine ile DHMİ’ye gönderilen genelgede, söz konusu dönemde yaşanacak tehir ve iptal durumlarında yolcuların zamanında ve doğru bir şekilde bilgilendirilmesi ve meydana gelen bu yoğunluk sebebiyle tüm işletmecilerin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiği aksi takdirde, 2920 Sayılı Kanun ve ilgili diğer mevzuat kapsamında cezai müeyyide uygulanacağı ifade edildi.

 

POLİSTEN BAYRAM UYARISI

 

 

Antalya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Aşır Sakik, 9 günlük uzun bayram tatilinde karayollarının aşırı yoğun olacağını göz önünde bulundurarak yola çıkacak sürücüleri uyardı.

 

Bayram tatili nedeniyle Antalya'da tüm tedbirlerin alındığını, özellikle mezarlıklar bölgesi, alışveriş merkezleri civarı, şehir içi ve dışı ana güzergahlarda uygulamaların arttırıldığını söyleyen Şube Müdürü Aşır Sakik, yola çıkacak sürücülere şu uyarılarda bulundu:

 

“* Sürücü sabah erken saatlerde hava ışıyınca uykusunu almış bir şekilde yola çıkmalı.

 

* Yola çıkmadan önce aracının bakımını muhakkak yapılmalı.

 

* 3 milimetrenin altında derinliği olan lastikle yola çıkılmamalı ki buna stepne de dahil.

 

* Seyir sırasında sık sık mola vermeli. Dikkati dağıldığı zaman beklemeksizin mola vermeli.

 

* Seyir sırasında yüksek sesle müzik, araç içinde diğer yolcularla iletişim fazlalığı gibi dikkat dağıtacak şeylerden uzak durulmalı.

 

* Araçta haddinden fazla yolcu ve eşya bulunmamalı.

 

* Bayram nedeniyle trafik yoğunluğu artacağı için belirlenen hız limitlerinin de altında seyir yapılmalı.

 

* Özellikle varılacak noktaya yaklaşıldıkça sürücüler bilinç dışı hız arttırmaya başlıyor, buna dikkat edilmeli.

 

* Karayollarındaki tehlikeli noktalar olarak görülen bölünmemiş yol, köprü ve alt geçitlerde daha dikkatli olunmalı.

 

* Güvenli takip mesafesi korunmalı.”

 

(DHA)

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.