Bayram biletleri tükenmek üzere...

Bayram tatili ve referanduma sayılı günler kala otobüs firmaları büyük bir yoğunluk yaşıyor. Özellikle filosu az olan firmalarda biletler tükenirken, daha büyük firmalar ek seferlerle gelen talebi karşılamaya çalışıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bayram biletleri tükenmek üzere...

Ancak otobüsçüler yarından sonra bilet bulmanın iyice zorlaşacağı konusunda uyarıda bulunuyor. Özellikle bayramın ilk günü ve referandum öncesi 11 Eylül günü için zaman giderek daralıyor. Benzer şekilde uçak firmaları ve İDO da ek seferler düzenleyecek.

Otobüsçüler okulların kapanması ile başlayan yüksek sezonu bu sene zirve yaparak tamamlayacak. Ramazan nedeniyle Temmuz ayına yoğunlaşan yolculuk talepleri sayesinde Temmuz'u çok yüksek doluluk oranları ile firmalar Ağustos ayında ise biraz yavaşladı. Kimi firmalarda yüzde 50'lere kadar düşen doluluk oranları önümüzdeki haftadan itibaren ise yüzde 100'e dayanacak.   

 

"YARINDAN SONRA ZOR BULURSUNUZ"

 

Pamukkale Turizm İşletme Müdürü Erkan Tayşe, dün itibariyle yüzde 80 olan doluluk oranlarının bugün yüzde 90'a çıktığını, 4-12 Eylül arasında da şimdiden yüzde 95 olarak görüldüğünü söyledi. Bayramın ilk günü olan 8 Eylül'de ise biletlerin tamamen tükendiğini anlatan Tayşe, "Bayramda yolculuk yapacak olanlara tavsiyemiz bugün ve yarın biletlerini almaları yönünde. Yarından sonra bilet bulmaları zor olabilir. Çünkü ne kadar ek sefer açarsan hepsi doluyor" dedi.

 

Tayşe, filolarında yer alan koltuk arkalarında televizyon ve internet bulunan Teknobüs'lerin ise büyük ilgi gördüğünü ve biletlerin bittiğini belirtti.

 

METRO TURİZM TALEBİ EK SEFERLERLE KARŞILAYACAK

 

Metro Turizm Genel Müdür Yardımcısı Dinçer Yirmibeşçik ise 1200 araç ile Türkiye'nin en büyük filosuna sahip bir şirket olduklarına vurgu yaparak, "Bir yoğunluk olduğu aşikar ama biletlerin bitmesi söz konusu değil. Hatlar dolduğu an hemen ilave seferleri organize ediyoruz. Şu an itibariyle talebi karşılayabiliyoruz" dedi.

 

Özellikle 11 Eylül için büyük bir yoğunluk görüldüğüne işaret eden Yirmibeşçik, referandum nedeniyle normal bayram dönüş yoğunluğunun da ötesine geçildiğini kaydetti.

 

5 MİLYON KİŞİ YER DEĞİŞTİRECEK

 

Kamil Koç'un Kurumsal İletişim Direktörü Hakan Al da önümüzdeki bayram haftasında neredeyse hiç yer kalmadığını ifade ederken, yarın ve pazar günü için bazı boşluklar olduğunu, onların da bugün satılmasını beklediklerini söyledi. Yoğun talep gelmesi durumunda ek seferler düzenlemeyi düşündüklerini ifade eden Al, "Antalya, Bodrum, Fethiye gibi tatil beldelerine gidişler ve dönüşler için yoğun bir talep var. Bu bölgelere düzenlediğimiz ek seferler mevcut" dedi.

 

Bu Ramazan ayında geçtiğimiz senelere göre yüzde 20 daha fazla yolcu taşıdıklarını söyleyen Al," Önümüzde 10 günlük periyotta Türkiye'de otobüs vasıtasıyla yaklaşık 5 milyon kişinin, diğer ulaşım şekillerini de hesaba kattığınızda yaklaşık 15 milyon kişinin  yer değiştireceğini düşünüyoruz" dedi.

 

THY'DEN EK SEFER

 

Türk Hava Yolları (THY), referandumu da göz önüne alarak bayramda 2 yurtdışı özel kira seferi, 18 iç hat ilave sefer olmak üzere toplam 20 ek sefer planladı.

 

Küçük gövdeli uçaklarla taşımacılık yapan Borajet ise Ramazan Bayramı ve 12 Eylül'de yolcu taleplerinde şimdiden artış yaşadı. Borajet, 8, 9, 11, 12 ve 13 Eylülde Edremit ve Bodrum'a günlük bir gidiş-dönüş ek sefer koydu. Ayrıca şirket, Ramazan Bayramı'nın birinci günü olan 9 Eylül'de de Antalya'ya ek sefer düzenleyecek.

 

TCDD Genel Müdürlüğü de bu döneme yönelik yolcu taleplerinin yoğunlaşması halinde hem konvansiyonel tren hem de Yüksek Hızlı Tren seferlerini artırmayı planlıyor.

 

İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi de (İDO) ek seferlerin olduğu bayram tarifelerini açıkladı. Özellikle 11 Eylül günü için ek seferlerin yoğunlaştığı tarife İDO'nun resmi sitesinde yayımlandı.  (Hürriyet)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.