Barut Hotels, 40'ıncı yılını kutladı...
İlk otelini 1971 yılında hizmete açan Barut Hotels, 7 otelle hizmete devam ettiği turizm sektöründe 40'ıncı kuruluş yılını kutluyor.
Her şey 1971 yılında başladı. Türkiye’de turizm anlayışı henüz emekleme aşamasındaydı. Türkiye’ye gelen turistlerin çoğu İstanbul gibi merkezleri dolaşır, birkaç meraklı turist kulaktan kulağa methini duyduğu Bodrum’u ziyaret eder, çoğunlukla da sırt çantalarıyla Katmandu yollarına düşen hippi grupları, güney illerine uğrardı. Doğru dürüst ulaşım imkanının bile olmadığı güney illerimizden Antalya’nın Side ilçesindeki ilk Barut oteli olan Cennet Otel, işte bu şartlar çerçevesinde ve Sideli Barut ailesinin fertlerinden Ali Barut tarafından 36 oda olarak 1971’de hizmete açıldı.
40 yıla sığan hizmetler...
Bugün için küçük ölçekli sayılabilecek Cennet Otel, o günler için ciddi bir turizm yatırımıydı. Öyle ki, karayoluyla ulaşımın 1980’de sağlandığı Side’de Cennet Otel’in bulunduğu bölgeye o tarihte ancak sahilden gidilebiliyordu ve ilçede telefon santrali, altyapı ve lojistik hizmetleri de yoktu... Yıllar içinde Cennet Otel’in oda sayısı 110’a ulaştı. Turizmin patladığı 1980’lerin sonlarında bir tek Cennet Otel’in yetmeyeceğini gören Barut Ailesi, ikinci otel Acanthus Otel’i 1987 yılında, Cennet Otel’in hemen yanında hizmete açtı.
Personelleri ile bir aile olan grup aynı zamanda sürekli otellerini tercih eden müşterileriyle de hizmet kalitesindeki devamlılığı ortaya koyuyor. Her yıl 100 binden fazla misafir ağırlayan Barut Otel Grubu bünyesindeki 7 otelden birinde konaklayan müşterilerin tekrar ziyaret oranı ise yüzde 35. Bu başarılarda hiç kuşkusuz uzun yıllardır uyum içinde çalışılan yerli ve yabancı tur operatörlerinin de katkısı büyük. Öyle ki onlar da Barut Otel Grubu tarafından ailenin birer ferdi gibi görülüyor.
Hedefte tüm Ege Bölgesi var!
Barut Ailesi’nin otelcilikteki başarısının nedeni ise basit bir gerçeğe dayanıyor: Kuruluşlar, en iyi bildikleri işi yaptıkları sürece başarıya ulaşır ve kalıcı olabilir! 7 Otelin dışında Barut Ailesi’nin turizm harici bir yatırıma girmemesi de bunun kanıtı. Bu güne dek turizm dışında sadece endüstriyel çamaşır yıkama fabrikası Buket’in büyük ortağı olan Barut Ailesi, işte bu yüzden, tam 40 yıldır yaptıkları gibi gelecekte de otelcilik alanında yatırımlarına devam etmekten başka bir hedef belirlemiş değil. Ağırlıklı olarak resort otelcilik üzerine faaliyetlerini sürdürmeye kararlı olan aile, 2012’de Side’de yeni bir Sunwing’i de faaliyete geçirecek ve bu yeni tesis, yaklaşık 300 ünite olacak.
40’ıncı yılında Antalya dışında da büyüme hedefi belirleyen Barut Otel Grubu, bu amaçla Fethiye’de ve yine grup bünyesinde yeni bir otel yatırımının çalışmaları içinde bulunuyor. Büyüme hedeflerine de Fethiye dışında tüm Ege Bölgesi’ni dahil eden Barut Otel Grubu, yeni yatırımlarında ise her zamanki gibi sadece kapasite artışını değil, kaliteli hizmeti, misafir memnuniyetini ve 40 yıldır turizm piyasalarında talep gören tesislerinin kalıcılığını amaçlamış bulunuyor.
Barut Otel Grubu Felsefesi…
Barut Otellerinde bahçe ayrıcalıklı bir yere sahip. Resort otelleri tercih edenlerin vakitlerinin çoğunu otelde geçirmeleri, kişi başına düşen bahçe oranının yüksek olmasını gerektiriyor. Bu durumdan hareketle yola çıkan Barut Otel Grubu, her otelinde bahçelerine büyük özen gösterir. Otellerin mimarisinde ise her türlü ayrıntının düşünüldüğü “sade lüks” konsepti göze çarpıyor. Ziyaretçilerin rahat edebileceği evlerindeki konforu aratmayacak bir titizlikle tasarlanıyor her detay…
Türk mutfağı odaklı bir politika izleyen Barut Otel Grubu, Türk turistler de dahil olmak üzere İngiltere, Rusya, Almanya, Belçika gibi ülkelerdeki tur operatörlerinin veya misafirlerin memnuniyetini ölçen portallarda hep üst sıralarda yer alıyor. Barut Otel Grubu’un çevreci tutumu sayesinde Barut / Sunwing de, AB Çevre Sertifikası olarak bilinen EU Flowers’e sahip tek AB dışı tesis olma ayrıcalığını koruyor. Cennet, Acanthus, Lara ve Labada otellerinde Mavi Bayrak dalgalandıran Barut Otel Grubu bünyesinde hizmet veren otellerin hepsi Beyaz Yıldız Sertifikası’na da sahip.
Grup otellerindeki çevreci yaklaşımın yanı sıra çevreye gösterdiği duyarlılıkla da dikkat çekiyor. Otellerine gösterdiği özeni çevresine de gösteriyor alt yapı çalışmalarına, çevre düzenlemesine destek oluyor. Bulunduğu bölgelere katma değer sağlamak için çalışmalarına yön veriyor. Bu alanda yürütülen çalışmalara en iyi örnek 6 yıl önce başlayan ve halen restorasyonu devam eden Side Antik Kenti içinde yer alan “9 Çeşme”nin restorasyon çalışmalarıdır.
40’ıncı yıla yakışan sosyal sorumluluk projeleri...
Barut Otel Grubu, sadece büyüme değil, kalıcı olma hedefiyle de yoluna devam ediyor. Bu amaçla kurumsal altyapı çalışmalarına da hız veren grup, 40’ıncı yılını bir dizi sosyal sorumluluk projesi ile kutlamaya hazırlanıyor.
İlk olarak Türkiye’de faaliyetlerini 40 yıldır başarıyla sürdürebilen otel gruplarının bulunduğunu kamuoyuyla paylaşmak isteyen Barut Otel Grubu, bunu Türkiye’de turizmin geldiği noktayı gösterme açısından da önemli buluyor. Barut Otel Grubu’nun 40’ıncı yılını kutlama amacıyla gerçekleştireceği etkinlikler ise şöyle:
* Akdeniz Üniversitesi bünyesindeki Otelcilik Yüksek Okulu’nda okuyan 40 öğrenciye 2011 / 12 öğretim yılı boyunca burs vermek,
* Hayatında hiç deniz görmemiş 40 ilköğretim öğrencisine otellerde tatil imkanı sunmak,
* Grubun çıkış yeri olan Side’de bir kent müzesi kurmak...
36 odalı tek bir pansiyondan, her yaz sezonunda binlerce ziyaretçiyi ağırlayan otellere uzanan yolunu 40 yıldır kateden Barut Otel Grubu, şirket ömrünün ortalama 3-5 yıl olduğu Türkiye’de, turizm alanında geleceğe damgasını vurmaya hazırlanıyor.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: