Barselona'ya gelen turistlere yeni vergi yolda

Barselona Belediye Başkanı Jaume Collboni, cruise gemileriyle kenti günübirlik ziyaret eden turistlerden alınan verginin büyük oranda artırılmasını istediklerini açıkladı

22/07/2024 01:51
Barselona'ya gelen turistlere yeni vergi yolda

Barselona Belediye Başkanı Jaume Collboni, cruise gemileriyle kenti günübirlik ziyaret eden turistlerden alınan verginin büyük oranda artırılmasını istediklerini açıkladı. Collboni, "Kamusal alan, şehre hiçbir faydası olmayan bir şekilde yoğun olarak kullanılıyor" dedi. İspanya'da kiraların yükselmesine yol açtığı gerekçesiyle kitle turizmine karşı protestolar sürerken, Barselona kentinde cruise gemisi (kruvaziyer) ile gelen turistlere ek vergi getirilmesi planlanıyor.

Barselona Belediye Başkanı Jaume Collboni, cruise gemisi ile gelip kentte 12 saatten kısa bir süreliğine kalan turistlerden alınan verginin artırılacağını söyledi. Artıgerçek'te yer alan habere göre Collboni, günübirlik gelen turistlerin kente herhangi bir faydası bulunmadığını vurgulayarak, kendilerine saygı gösteren bir turizm şekli hedeflediklerini belirtti.

"Destinasyona saygılı bir turizm istiyoruz" 

El Pais gazetesine konuşan Collboni, Barselona'ya uğrayan cruise gemisi yolcularından şu an günlük 7 euro vergi alındığını söyleyerek "Kısa süreli duraklama yapan cruise yolcularından alınan verginin ciddi oranda artırılmasını önereceğiz" dedi.

Collboni "Kruvaziyer yolcularının 12 saatten kısa süreli mola verdiği durumda kamusal alan, şehre hiçbir faydası olmayan bir şekilde yoğun olarak kullanılıyor; işgal ve doygunluk hissi oluşuyor. Destinasyona saygılı bir turizm istiyoruz" diye konuştu.

Barselona Belediyesi, turistlere ev kiralanmasını 2028'e kadar tamamen yasaklama kararı almıştı

Barselona Belediye Başkanı, okullara klima takılması gibi yerel projelerin, vergi mükelleflerinden alınan para ile değil turistlerin ödediği vergiler yoluyla finanse edilmesi çağrısı yaptı. Verginin ne kadar artırılmasını önereceklerine dair ayrıntı vermeyen Collboni, teklifin Katalan bölgesel yönetimi tarafından onaylanması gerektiğini ekledi.

Son haftalarda, İspanya'nın turistik kentlerinin yanı sıra Mallorca ve Kanarya adalarında, günlük kiralık evlerin kiraları yükselterek barınma krizine yol açtığı gerekçesiyle kitle turizmine karşı geniş katılımlı protestolar düzenleniyor.  Barselona Belediyesi geçen ay, turistlere ev kiralanmasını 2028'e kadar tamamen yasaklama kararı almıştı. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.