Baraner, "Türkiye artık Avrupalı seçmene oynamalı"...

Avrupa Türkiye Turizm Konseyi (ETTC) Başkanı Hüseyin Baraner’e hem Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye temaslarını hem de Moskova’da yaşanan talihsiz terör saldırılarının Türkiye’ye yansımasını yorumladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Baraner, "Türkiye artık Avrupalı seçmene oynamalı"...

ETTC Hüseyin Baraner, Alman Başbakanı Merkel’in ziyaretini ve Moskova’daki terör olayını yorumladı. Baraner: “Türkiye uzun süredir Almanya’nın gündeminde. Almanya’da Türkiye’ye turistik gözle baktığınız zaman  çok pozitif bir hava var. Alman televizyonları, Merkel’in ziyaretlerini bol bol ekranlara taşıdı. Ancak Almanlar, Türkiye’nin siyasi konumu ile tam bir karar sahibi değiller. Gerçi eskiye nazaran Almanya Türkiye arası  ön yargılar ve yanlış anlamalar  gittikçe azalıyor. 

 

TÜRKİYE’NİN AB’YE GİRMESİ KABAK TADI VERDİ

Yakından bakıp bu konuyu incelediğinizde toplumları iki tarafta da ucuz ve günlük siyasetin böldüğünü görüyorsunuz. Türkiye bir proje olarak ele alınmıyor, hep bölük pörçük ve istikrarsız yaklaşımlar ile Avrupa siyasetinin gündeminde tutuluyor.

 

Biz Avrupa’da yaşayan aktif Türkler, ilişkilerin buradaki insanlara kadar ulaşması için değişik partilerde çaba gösteriyoruz. Özellikle Merkel'in partisine (CDU) üye olan Türkler taban çalışması yapıyorlar.

 

Ama yine de kabul etmeliyim ki Türkiye’nin AB’ye girmesi resmen kabak tadı verdi. Tam 40 yıldır bu konu tartışılıyor. Çocukluğumdan beri 40 yıldır Almanya’da Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyeliği tüm hayatımı yönlendirdi, şekillendirdi.

 

AVRUPALI TÜRKLER: ŞİMDİ DAHA DA BASTIRMALIYIZ

Sayısız siyasi-kültürel-ticari etkinlikler ve projelerde aktif görev aldık. Ama bir türlü olmuyor. İnsan bazen isyan etmek istiyor. Türkiye’ye yapılan sadece haksızlık değil. Bence tarihi bir suç işleniyor. Türkiye günlük siyaset için  Büyük Avrupa Projesi’nden koparılmak isteniyor. Biz, Avrupalı Türkler şimdi daha bastırmalıyız.  Özellikle, CDU'da aktif görev üstlenen arkadaşlar Türkiye projesini daha aktif bir şekilde tabana anlatmalılar. Ama diğer tarafta da Almanya’daki Türklerin de heyecanını kaybettiğini gözlemliyoruz.

 

YILLARDIR KENDİMİZİ İÇ POLİTİKAYA KİLİTLEDİK

Uzun yıllar boşa aktı gitti. Şu anki ilerlemeyi 20 yıl önce tamamlamış olamalıydık. Yıllardır kendimizi iç politikaya kilitledik. Bir tek başmüzakereci ile Avrupa ilişkileri  yürümez. Daha büyük toplumsal projeler ile Avrupa’ya yaklaşıp oradaki toplumlara yaklaşmamız gerekiyor. Bence en önemlisi: Avrupalı seçmeni etkileyecek siyasi ve toplumsal etkinlikler ile tüm Avrupa toplumları ile daha sık ve derin ilişkiler kurmak olmalı. 

 

TERÖR SALDIRISI VE RUS HALKININ PSİKOLOJİSİ

Son olarak Rusya’da yaşanan talihsiz terör saldırısına da değinmek istiyorum. Rusya  tarafında gerçekten, çok ciddi olaylar yaşanıyor. Bu olay bir zincirleme yaparsa biz de arada kalabiliriz. Çünkü Rus halkı, inanılmaz  bir travma yaşadı. Bu olay uzun süre hafızalardan silinmeyecek ve özellikle metroya giden insanlar hep kalacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.