Baraner'den, esnafla turisti buluşturacak öneri...

Avrupa Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner, insanların değişmeyen tutkusu alışverişten yola çıkarak yeni bir seyahat seyahat konsepti geliştirilebileceğini ve böylece oteller, tur operatörleri ve kentteki esnaf arasında yıllardır bitmeyen kavganın da sona ereceğini ifade etti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Baraner'den, esnafla turisti buluşturacak öneri...

Bu önerisinin, bugüne kadar, bir yan ürün olarak tur operatörlerine ek gelir sağlayan klasik shopping turlarını aşan bir içeriği olduğunu belirten Baraner, turizm ile shopping’in evlendirilmesi ile ortaya çıkacak olan TOUROPPING’in hem otellere hem de Kent hayatına çok büyük katkılar sağlayacağını anlattı.

Dünyada bu yönde gelişmeler olduğunu sözlerine ekleyen Baraner, yılın belirli dönemlerinde, örneğin 4 kez Antalya, Bodrum, Kuşadası, İstanbul gibi turizm destinasyonlarında, STK’lar, Belediyeler, Esnaf Örgütleri ve tur operatörlerinin iş birliği ile otantik ürünler, el sanatları, yöresel ürünler, doğal gıdalar için dev panayırlar kurulabileceğini ve tur paketinin ana ürününün bu panayırlar olması gerekir, dedi.

Aşağıdaki haberimizde bu işi başarı ile yürüten Malezya’nın öyküsü var;

İnsanların alışveriş tutkusu son yıllarda turizmi bilinen içeriğinin çok ötesine taşıdı. Bazı ülkeler bu işi sosyal bir çerçeveye taşıdı. Malezya yılda üç kez alışveriş karnavalı düzenliyor. Turizm Bakanı Datuk Seri Dr Ng Yen Yen bu yılın aşlışveriş cirosunun 2009’a göre 10% artarak 5.5 milyar USD’ye ulaşmasını bekliyor.

Bakan Ng Yen Yen, geçen yılın sonuçlarına bakıldığında, alışverişin ülkeye 9.2 milyar usd gelir yarattığını ve bunun da toplam turizm gelirinin yarısı olduğunu belirtti. Alışveriş karnavalı konseptimizin başarısı her yıl karnaval aylarında yükselen turist sayısından da anlaşılabiliyor, dedi.

"Öyle anlaşılıyor ki, bu aylardaki artış insanların özellikle Malezya’nın kendine özgü ürünlerine olan ilgi duyduklarına işaret ediyor. İnsanlar Malezya seyahatlerinde alışverişi öncelikli neden olarak kabul ediyor."

Malezya Sanatı Açık Arttırması’nın açılışından sonra medyaya konuşan Bakan daha otantik ve bölgeye özgü ürünlerle Kuala Lumpur’u bir alışveriş kentine dönüştüreceklerini sözlerine ekledi.  Ülkede alışveriş üç ayrı organizasyon olarak, Malezya Grand Prix Satışları, Malezya Dev Satış Karnavalı ve Malezya Yıl Sonu Satışları olarak hayata geçiyor.

Malezya 2020’de ülkeye 36 milyon alışveriş turisti getirmeyi hedefliyor.  Bu alışverişlerde özellikle Malezya Sanat eserleri ön plana çıkıyor ve uluslar arası sanat uzmanları satışlarda görev alıyor.

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.