Bakanlıktan turizmcilere, % 50 fuar yardımı...

İşletmelerin yurt dışındaki fuarlar ile tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinde yer kirası, stand inşası, dekorasyona ilişkin toplam giderlerin yüzde 50'si Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bakanlıktan turizmcilere, % 50 fuar yardımı...

Turizmcilere Yurtdışı fuar desteği Resmi Gazetede yayınlandı. Bu destekten, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgeli, asli fonksiyonu konaklama olan bir önceki Maliyıl içinde yurt dışından 1 Milyon Dolar döviz sağlayan özel sektör firmaları da yararlanabilecek.

 

Yurtdışı turizm fuarlarına bakanlık standı dışında katılan ilgili sektör meslek birliğinin öncülüğünde grup olarak bölge tanıtımı yapacak işletmelere verilecek destek her fuar için 20 Bin Doları, fuara bireysel olarak katılan işletmelere verilecek destek ise, 10 Bin Doları aşmayacak.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Para Kredi ve Koordinasyon Kurulu'na sunulan Yurt Dışı Turizm Fuarlarına Katılımın ve Turizm Tanıtma ve Pazarlama Faaliyetlerinin Desteklenmesine İlişkin Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

Destek kapsamına Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen veya iştirak edilen turizm fuarlarına bireysel veya ilgili sektör meslek birliğinin öncülüğünde, grup olarak bölge tanıtımı yapacak işletmelerin, katılım masraflarının, yurtdışında gerçekleştirecekleri tanıtım ve pazarlama faaliyetleri kapsamında özel proje giderleri giriyor.

 

Sektör Meslek Birliklerinin fuar gideri için üst limit 20 Bin USD...

 

Tebliğ'e göre Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından iştirak edilen veya desteklenen yurtdışı turizm fuarlarına Bakanlık standı dışında katılan ilgili sektör meslek birliğinin veya derneğinin öncülüğünde grup olarak bölge tanıtımı yapacak işletmelerin; yer kirası ile stand inşası ve dekorasyonuna ilişkin toplam giderlerinin Bakanlık tarafından uygun görülmesi halinde yüzde 50'si ödenecek.

 

Bu miktar her fuar için 20 Bin Doları geçemeyecek. Bakanlık tarafından iştirak edilen veya desteklenen yurtdışı turizm fuarlarına Bakanlık standı dışında bireysel olarak katılan işletmelerin de yer kirası ile stand inşası ve dekorasyonuna ilişkin toplam giderlerinin Bakanlık tarafından uygun görülmesi halinde yüzde 50'sinin ödemesi yapılacak. Bu miktar her fuar için 10 Bin Doları geçemeyecek.

 

Bireysel faaliyetlerde ödeme üst sınırı 10 Bin USD...

 

İşletmelerin bireysel veya ilgili sektör meslek birliğinin öncülüğünde grup olarak, tesisleri ile birlikte bölge tanıtımı amacıyla yurtdışında gerçekleştirecekleri, kokteyl, çalıştay, sergi ve benzeri etkinliklere ilişkin yer kirası, ikram ve organizasyon giderlerinin Bakanlık tarafından uygun görülmesi halinde yüzde 50'si ödenecek. Ödenecek destek miktarı her bir etkinlik için bireysel faaliyetlerde 10 Bin, grup faaliyetlerinde 25 Bin Doları geçemeyecek.

 

Bölge tanıtımı için hazırlanan projeleri kapsamındaki reklam giderlerinin Bakanlık tarafından uygun görülmesi halinde yüzde 50'si ödenecek. Reklam faaliyetlerinde ödenecek destek miktarı her bir etkinlik için bireysel faaliyetlerde 40 bin, grup faaliyetlerinde 150 Bin Doları geçemeyecek.. Maliyıl içinde yapılacak ödemeler toplamı, bireysel işletmeler için 150 bin, grup faaliyetlerinde 750 Bin Doları aşmayacak.

 

Nasıl ödenecek?

 

Bu Tebliğ'de belirtilen faaliyetlerin desteklerden yararlanabilmesi için, fatura ve bankacılık sistemi çerçevesinde düzenlenen ödeme belgeleriyle birlikte tevsik edilmesi zorunlu olacak. Tebliğ kapsamındaki desteklerden faydalanmak isteyen işletmelerin bireysel veya ilgili sektör meslek birliğinin öncülüğünde grup olarak katılacakları turizm fuarı ya da gerçekleştirecekleri faaliyete ilişkin projeyi yurtdışından temin ettikleri döviz miktarına ilişkin belgeler ile birlikte fuar ya da faaliyetin başlamasından en az 3 ay öncesinde Bakanlığa sunmaları gerekecek. Bakanlık söz konusu başvuruları inceleyerek, uygun gördüğü talepleri ilgili işletmeye bildirecek. Yıl içerisinde uygun görülen talep miktarları toplamı bu amaçla yılı bütçesine konacak ödenek miktarını geçemeyecek. (ANKA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.