Bakanlıktan, İsrail'de tanıtım atağı...

Bakanlık, ülke tanıtım çalışmaları kapsamında 2011’de katılacağı turizm fuarları arasına İsrail’i de kattı. 8-9 Şubat tarihleri arasında Tel-Aviv’de düzenlenecek, “IMTM Uluslararası Akdeniz Turizm Fuarı”nda Türkiye’nin tanıtımı yapılacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bakanlıktan, İsrail'de tanıtım atağı...

Bakanlık, Tel-Aviv Kültür ve Tanıtma Ataşeliği aracılığıyla yer alacağı fuarda, stant kiralayacak. Hürriyet'ten Umut Erdem'in haberine göre, Türkiye’deki özel turizm sektörü temsilcilerinin de stantta yer alması için çağrıda bulunan Bakanlık, fuarlarda yer alma amacını, “Ülkemizin sahip olduğu tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin etkili ve geniş bir şekilde tanıtılması ve uluslararası turizm pazarındaki payımızın artırılması” olarak belirtti.

 
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yayınladığı Türkiye’ye gelen yabancılar istatistiğinde, İsrail’den gelen turist sayısının son 2 yılda 5 kat azalması dikkat çekti. Ocak-Kasım ayları arasını karşılaştıran istatistiklerde, Türkiye’ye 2008’de 537 bin 951 İsrail vatandaşı gelirken, 2009’da bu rakam 299 bin 234’e düştü. 2010’da ise 104 bin 235 İsrailli tatil bölgelerimizi ziyaret etti.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.