Bakanlıktan, Hollanda´daki SGR mağdurlarına destek geldi...

Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Hollanda Seyahat Sigorta Fonu (SGR)’nin Türkiye spesiyalisti seyahat acentelerine yönelik ayrımcı tutumunun kabul edilemeyeceğini belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bakanlıktan, Hollanda´daki SGR mağdurlarına destek geldi...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hollanda Seyahat Sigorta Fonu (SGR)’nin Türkiye spasiyalisti firmalara karşı tutumunu eleştirerek konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bakan adına Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, 2009 yılında Hollanda´dan Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısının 1.2 milyon kişi olduğu, Hollanda’nın Türkiye’ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında 6. sırada yer aldığı belirtilerek şöyle denildi:

 

“Malumları olduğu üzere; Hollanda Seyahat Sigorta Fonunun (SGR) Türkiye spesiyalisti seyahat acentesi / tur operatörlerine yönelik açıklamalarında özetle; son yıllarda çok sayıda SGR üyesi Türkiye spesiyalisti seyahat acentesi / tur operatörünün iflas ettiği, SGR tarafından söz konusu firmalara ödenen zarar tazminatlarının firmaların fona katkısının çok üzerinde olduğu hususları dikkate alınarak, 01.02.2010 tarihinden itibaren Türk Kökenli tur operatörlerinin uygulanmakta olan seyahat garanti fonu kapsamından çıkarılarak, Türkiye Spesiyalistleri Seyahat Garanti Fonu adı altında yeni bir sisteme dahil edileceği belirtilmiştir.

 

Söz konusu açıklamaya istinaden; bu uygulamanın haksız rekabet ve ayrımcılığa neden olacağı yönündeki Bakanlığımız görüşleri Dışişleri Bakanlığına iletilerek, gelişmeler birebir takip edilmiştir. Hollanda´daki ilgili mahkeme 05.01.2010 tarihinde verdiği yürütmenin durdurulması kararıyla bu durumu iptal etmiştir. Anılan karar, ülkemiz açısından olumlu olarak değerlendirilmektedir.

 

Bakanlığımız uluslararası rekabetin üst seviyede seyrettiği turizm pazarındaki gelişmeleri ve Türkiye spesiyalisti seyahat acentası / tur operatörlerine yönelik uygulamaları yakından takip etmeye, Türkiye spesiyalisti tur operatörlerinin hukuki ve haklı uygulama ve taleplerinde şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra yanlarında olmaya devam edecektir.” (TUYED)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.