Bakanlıktan, çifte rezervasyon uyarısı...

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, konaklama sektörünü çifte rezervasyon tehlikesine karşı önemle uyardı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bakanlıktan, çifte rezervasyon uyarısı...

Mısır ve Tunus'ta yaşanan olayların Türkiye'ye talebin artacağını söyleyen Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, olası sıkıntıları önlemek için harekete geçtiklerini açıkladı. Taşbaşı, Otellerle özel bir toplantı yapıp çifte rezervasyonu konuşacağız dedi.

Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz...
 
Taşbaşı, “Sıkıntılı bir dönemde geçiyoruz. Tunus ve Mısır'daki olaylar komşu olarak bizleri üzüyor. Turizm bıçak sırtında bir sektör. Her şeyden etkileniyor. Orada yaşanan turist kaybının ülkemize geleceğine dair bir sevincimiz yok. Rusya ve Ukrayna çok büyük bir tedirginlik içinde. Muhtemelen en yakın ülke olarak Türkiye'yi gördükleri için Türkiye'ye doğru bir rezervasyon kayması söz konusu. Döndükten sonra Sayın Bakan önce TÜRSAB ile sonra da otelcilerle görüşmemi istedi” dedi.

Taşbaşı: En büyük tehlike çifte rezervasyon...

Pazar günü de Antalya'da otelcilerle bir toplantı yapacağız. Orada da Tunus ve Mısır meselesini gündeme getireceğiz. Bu tür durumlarda çifte rezervasyonların çok ciddi oranda artacağından endişe ediyoruz. Gelecek misafirlerimizin çifte rezervasyon nedeniyle dışarıda kalma ihtimali sözkonusu olabilir. Bu da Türkiye'nin imajı açısından çok ciddi tehlikeler doğurabilir. Bunun için yapmamız gerekenleri oturup konuşmamız gerekiyor. Gerekirse Bakanlık olarak acil tedbirler paketi oluşturabiliriz” dedi.

Taşbaşı'nın ardından konuşan acente temsilcileri, çifte rezervasyon konusunda kendilerinin de tedirgin olduğunu ifade ederken Bakanlığın bu konuda hızlı önlemler alması talebinde bulundular. Outgoing yapan acenteler ise Tunus ve Mısır'daki muhataplarından ödemelerini geri alana kadar faizsiz kredi açılması talebinde bulundular.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.