Bakanlıktan ‘Bollywood’ hamlesi...

Hint sinema endüstrisinin kalbi olan Bollywood yapımlarından bir kısmının Türkiye'de çekilmesi hedefleniyor. Bu amaçla Hindistan'daki sinema sektörü temsilcileriyle görüşmeler yapılırken, bir Bollywood filminin çekimleri için Mayıs'ta Hintli sinemacıların Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bakanlıktan ‘Bollywood’ hamlesi...

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Abdurrahman Çelik, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "1 yılda yapılan bin 400 filmin 300'ünü yurt dışında çekiyorlar. Amacımız, bu 300 filmin yüzde 10'unun Türkiye'de çekimini sağlamak. Yılda 40 film ülkemizde çekilse, yaklaşık 200 milyon dolarlık bir kaynak gelir. Bunun için tabii belli bir altyapıyı oluşturmak lazım."

 

Dünyada yıllık en çok film üreten Bollywood sineması, Türkiye'ye taşınıyor...

 

Bollywood filmlerinin yılda ortalama yüzde 10'unun çekimlerinin Türkiye'de gerçekleştirilmesi hedefiyle Hindistan'daki sinema sektörü temsilcileriyle görüşmeler yapılıyor. 10 kişilik bir heyet Hindistan'a giderek görüşmelerde bulundu.

Yetkililer bu görüşmelerin devam edeceğini belirtti. Zira Hintli sinemacılar Türkiye'de film çekmeye oldukça sıcak bakıyor. Bir Bollywood filminin çekimleri için Mayıs ayında Hintli sinemacıların Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.

 

Yılda 40 Bollywood filminin Türkiye'de çekilmesi ile yaklaşık 200 milyon dolar civarında bir kaynağın Türkiye'ye gelmesi hedefleniyor.

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Hindistan'a yaptığı ziyaret kapsamında, Türk sinema sektörü temsilcileri ile Hindistan sinema sektörünün temsilcileri bir araya gelerek görüşmelerde bulunmuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.