Bakanlık, turizmcilerle 'Mısır Zirvesi' yapacak...

Akdeniz çanağının önemli turizm ülkeleri Tunus'un ardından Mısır'da yanan isyan ateşinin yarattığı karışıklık Turizm Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Turizm Bakanlığı yaşanacak krizi gördü, devreye girdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bakanlık, turizmcilerle 'Mısır Zirvesi' yapacak...

Tunus ve Mısır rezervasyonlarının Türkiye'ye kayacağını öngören Turizm Bakanlığı, yoğunluk nedeniyle Türkiye'nin imajının olumsuz etkilenmemesi için önlem almaya başladı.

 

Mısır’daki rezaleti yaşamayalım...

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, Mısır ve  Tunus'ta turizmin isyanlar nedeniyle büyük darbe aldığını, Almanya, Rusya, İngiltere'den rezervasyonların Türkiye'ye yöneldiğini söyledi. Yoğunluk nedeniyle tesislerin zorlanabileceğine dikkat çeken Taşbaşı şubatta turizmcilerle zirve yapacaklarını belirtti.

 

Taşbaşı, "Kurban Bayramı'nda Mısır'da turistler yoğunluk nedeniyle otellerde yer bulamamıştı. Benzerini yaşamamak için sektörle buluşacağız” dedi. Kayı Grubu'nun patronu Talha Görgülü, Mısır ve Tunus'un tam sezonu olduğu için 2011 yaz döneminde Avrupalı turist tarafından erken rezervasyon şansını kaçırmaya başladığına işaret etti. Görgülü, “Ufukta görünen talep artışı’ nedeniyle Türkiye'deki otellerin fiyat artışı çabasına girmemesi gerektiğinin de altını çizdi. (HT)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.