Bakanlık 9 araziyi otel tahsisine açtı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 4 ilde Hazine mülkiyetindeki 9 araziyi otel yapımı için tahsise açtı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ilana göre, söz konusu tesisler; Antalya, Afyonkarahisar, Aydın ve Muğla'da bulunuyor.

09/09/2024 12:59
Bakanlık 9 araziyi otel tahsisine açtı

Söz konusu arazilerin 5 yıldızlı otel, personel lojmanı, özel konaklama tesisi, günübirlik tesis niteliğine sahip olduğu ifade edildi. Bakanlığın internet sitesinden 13 Eylül tarihinden itibaren erişilebilecek olan turizm yatırımcılarına kamu taşınmazı tahsis şartnamesinde özellikleri belirtilen kamu taşınmazları, ilgili yönetmelik hükümlerine uygun şekilde üzerlerinde turizm amaçlı yatırım yapılması amacıyla Bakanlık tarafından yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecek.

Söz konusu gayrimenkullere yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı girişimcilerin ilk etapta 50 Bin Türk Lirası tahsis talep ücreti ödemesi gerekecek. Bu arazilerin hangi yatırımcılara tahsis edileceğine de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karar verilecek. Şirketler, bakanlık tarafından mali yeterlilik açısından değerlendirmeye tutulacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.