Bakanlık, 50 ülkede hiç tanıtım yapmayacak...

Kültür ve Turizm Bakanlığının ülkemizin yurtdışında tanıtımına ayrılan bütçesinden en büyük payı Almanya alırken 50 ülkeye hiç bütçe ayrılmadı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yurtdışı tanıtım için 6 grupta topladığı ülkeler ile bu ülkelerdeki bazı şehirlere, geçen yıl olduğu gibi 2011 yılı için de hiç tanıtım bütçesi ayrılmadı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bakanlık, 50 ülkede hiç tanıtım yapmayacak...

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) ile Ekin Grubu’nun birlikte yayınladığı RESORT Dergisi’ndeki habere göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2011 yılı için 100 Milyon Dolar olarak belirlediği tanıtım bütçesinin ülke ve pazarlara dağılımı belli oldu. Buna göre 45 Milyon dolarlık tanıtım çalışmaları, 6 grupta toplanan 32 ülkede yapılacak.  45 milyon Dolarlık ihalenin ülkelere göre dağılımında en büyük payı 7,5 milyon dolar ile Almanya alırken 50 ülkeye hiç bütçe ayrılmadı. 2011 yılı tanıtım bütçesinin ülkelere dağılımında pazarlara ayrılan pay geçen yıl ile aynı oldu. Ayrıca bu 6 grupta yer alan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın geçen yıl bütçe ayırmadığı ülkelerin 2011 yılında da tanıtım payı tahsis edilecek ülkeler arasında yer almadığı görülüyor.

 

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) ile Ekin Grubu’nun birlikte yayınladığı RESORT Dergisi’ndeki habere göre tanıtım bütçesi ayrılmayan ülkeler, en çok 3. gruptaki ülkelerden oluşuyor. Bu grupta yer alıp tanıtma bütçesi tahsis edilmeyen 19 ülke bulunuyor. Yapılacak olan 45 milyon dolarlık bütçeden 3. Grup Avrupa ülkeleri için 13 milyon 800 bin dolar bütçe tahsis edildi. Bunun da 4,5 milyon dolarlık bölümü İngiltere’ye ayrıldı.

 

2011 yılı ilk bölüm tanıtım bütçesinin bölgelere dağılımında 2. sırada yer alan 2. Gruptaki ülkeler için de 11 milyon 750 bin dolar ayrıldı. Bunu da 7,5 milyon doları Almanya’ya tahsis edildi.

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.