Azerbaycan - Ermenistan turizm işbirliği...

Ermeni NEWS.am muhabirine açıklamalarda bulunan Ermenistan Ekonomi Bakanlığı Turizm Dairesi Bşk. Mekhak Apresyan, Ermenistan, Gürcistan ve Azerbaycan’ın, Gürcistan’ın inisiyatifiyle ortak turistik paketler hazırlanıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Azerbaycan - Ermenistan turizm işbirliği...

Bir tabu yıkılıyor mu? Ermenistan Turizm Dairesi Başkanına göre, Ermenistan, Gürcistan ve Azerbaycan ortak turizm paketleriyle özel düzeyde işbirliği yapıyor.

 

 

Konuyla ilgili bir yorum yapan Apresyan, “Ermenistan, Gürcistan ve Azerbaycan tur operatörleri işbirliği konusunu, yıllarca özel düzeyde ortak turistik paketler hazırlanması yanı sıra üçlü işbirliği konusunu gündeme getirmiştir; resmi düzeyde işbirliği inisiyatifi ise Gürcistan tarafından değil Ermenistan tarafından Dünya Turizm Örgütü’ne yapılmıştır” dedi.

 

News.am sitesinin haberine göre; Ermenistan tarafından bölgedeki bir dizi ülkeyle ortak turistik paketler hazırlanması önerisinin Dünya Turizm Örgütü tarafından memnuniyetle karşılandığını belirten Apresyan “Bölgedeki bir dizi ülkeyle ortak turistik paketler hazırlanması önerisi Dünya Turizm Örgütü yanı sıra Gürcistan tarafından da olumlu yankı buldu. Azerbaycan tarafından henüz bilgi yok. Üç ülkenin özel sektörüne ilişkin olarak sa, bunlar zaten birbiriyle birkaç yıldır ortak çalışmakta” dedi.

 

Gürcistan Turizm Dairesi başkan yardımcısı Vakhtang Asatashvili geçtiğimiz günlerde, turizm pazarı için Gürcistan’ın küçük bir ülke olduğunu, dolayısıyla Ermenistan, Gürcistan ve Azerbaycan’ın ortak turistik paketler hazırlanması konusuyla ilgilendiğini söylemişti. Asatashvili, benzeri tur paketine sahip olanların, sadece bir ülkeye değil tüm bölgeyi ziyaret edebileceklerinin altını çizerek, bunun turist akışını büyüteceğini belirtmişti.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.