Ayvalık Meslek Yüksekokulu Başarıdan Başarıya Koşuyor…

Turizm sektörüne kalifiye eleman yetiştirmeyi amaçlayan Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksekokulu, bu misyonu yanında ortaya koyduğu projelerdeki başarısı ile Türkiye’de örnek üniversite eğitiminin içini dolduruyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ayvalık Meslek Yüksekokulu Başarıdan Başarıya Koşuyor…
Volkan Altıntaş

Koordinatörlüğünü Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd.Doç.Dr.Ayhan GÖKDENİZ’ in yürüttüğü  ve  Yrd.Doç.Dr.Yakup DİNÇ, Yrd.Doç.Dr.Nuran AKŞİT AŞIK, Yrd.Doç.Dr.Figen ERDOĞDU, Öğr.Gör.Levent MÜNGER, Öğr.Gör.Hayri TAŞKIR,  ve Bilg.İşlt. Özlem YOLCU dan oluşan proje ekibinin hazırladığı  “Türkiye’de İç Turizmin Geliştirilmesi Çerçevesinde Ayvalık’ta Müşteri Arz ve Talebi Üzerinde Yapılan Ampirik Bir Araştırma ” adlı proje, Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD)  tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen  “Barlas KÜNTAY-2008”  turizm proje yarışmasında (1'inciliğe değer eser bulunamadığından) 2'nciliğe değer görülerek mansiyonla ödüllendirildi.



Bu başarının hemen ardından ise Yrd.Doç.Dr.Ayhan GÖKDENİZ (Koordinatör), Yrd.Doç.Dr.Yakup DİNÇ, Öğr.Gör.Soner ÇABUK, Öğr.Gör.Hayri TAŞKIR, Bilg.İşlt Özlem YOLCU bu yıl 6. düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY tarafından ödüllerin verildiği yarışmada; “Türkiye’de İkinci Konutların Turizme Kazandırılması ve Ayvalık’ta (sahip ve kullanıcılar) Üzerine Yapılan Araştırma Işığında Uygulanabilir Bir Model Önerisi” adlı proje ile turizm dalında üçüncülük ödülü aldı.

Ayrıca Avrupa Birliği projelerinde de yer alıp Türkiye dışından üniversiteler de ortak projeler yürüten Ayvalık Meslek Yüksekokulu, bölgedeki turizm paydaşlarının bir araya getirilmesi konusunda öncü girişimleri ile de sektör-üniversite işbirliğinin güzel örneklerini ortaya koymaktadır.

Bizler de Turizm Aktüel ailesi olarak başta Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Ayhan GÖKDENİZ olmak üzere tüm çalışanları kutluyor, bu başarıların diğer tüm turizm eğitim kurumlarına örnek olmasını diliyoruz.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.