Aylin Özsavaş: Turizmcilere de ‘Yeşil Pasaport’ hakkı verilmelidir

İstanbul Seyahat Acentaları Tanıtım ve Geliştirme Derneği (İSATAG) Yönetim Kurulu Başkanı Aylin Özsavaş, yeni hazırlanan ‘Yeşil Pasaport’ yasa teklifleri içerisinde tüm sektörlerin olduğuna ama, turizmcilerin unutulduğunu söyleyerek, “turizmdeki büyüme potansiyelini arttırmak için Turizmcilerimizin iş süreçlerindeki bu engelin kaldırılmasını ve yeşil pasaport hakkının tanınmasını talep ediyoruz” dedi.

20/08/2024 00:11
Aylin Özsavaş: Turizmcilere de ‘Yeşil Pasaport’ hakkı verilmelidir

İSATAG Yönetim Kurulu Başkanı Aylin Özsavaş imzası ile yayımlanan açıklama aynen şöyle;

Basından takip ettiğimiz kadarıyla, Meclis'e 19 yeni meslek grubuna yeşil pasaport hakkı tanınması için kanun teklifi sunulmuş bulunmaktadır. Ancak, seyahat etmesi zorunlu olan turizm sektörü yine göz ardı edilmiştir.

60 milyar dolarlık bir turizm geliri hedefi koyup, bunu sağlayacak turizm profesyonellerini vize almaya mecbur bırakmak; üstelik birçok meslek grubuna bu hakkı tanırken turizmcileri bu kategoriye dahil etmemek, sektöre ve Türkiye'nin marka değerini yükseltmek için yoğun çaba gösteren turizm yöneticilerine büyük bir haksızlık olacaktır.

Türk turizm sektörü temsilcilerinin yurtdışındaki fuar, konferans ve iş görüşmelerine hızlı ve etkili bir şekilde katılabilmesi, sürdürülebilir bir büyüme yakalamak için kritik bir adımdır.

Turizmcilerimizin uluslararası pazarlarda daha aktif rol alması, Türkiye'ye daha fazla turist çekerek hem turizmin 12 aya yayılması hedefine ulaşmamızı hem de turizm gelirlerini artırmamızı sağlayacaktır. Bu da ülke ekonomisine büyük bir katkı sunacaktır.

Vize zorunluluğu nedeniyle, Türk turizmcileri uluslararası alanda rakip ülkelerdeki paydaşlarına kıyasla çok daha geriden başlamaktadır. Bu durum, global ölçekteki rekabet gücümüzü zayıflatmakta ve ülkemizin dünya turizm pastasındaki payını aşağı çekmektedir.

Küresel rekabette öne çıkmak ve Türkiye’nin turizmdeki büyüme potansiyelini arttırmak için Turizmcilerimizin iş süreçlerindeki bu engelin kaldırılmasını ve yeşil pasaport hakkının tanınmasını talep ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla sunarız."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.