Ayasofya'yı 500 polis koruyacak...

"Yunan-Amerikan Kültür Derneği Konseyi " üyelerinin yarın Yunanistan'dan İstanbul'a geleceği açıklandı. Grup üyeleri Ayasofya'ya biletsiz girmeye çalışacakları belirtiliyor. Yaklaşık 500 polis Ayasofya'nın çevresinde önlem alacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ayasofya'yı 500 polis koruyacak...

Bilet alarak girerlerse Ayasofya'nın müze olduğunu kabul edecekleri için grup üyeleri ilk aşamada biletsiz girmeye çalışacaklar. Grubun biletsiz girememeleri durumun da ise Ayasofya'nın bahçesinde ayin yapabilecekleri öğrenildi. Grubun biletle girmesi durumunda ise içeride ayin yapmaları halinde polis, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinden talimat bekleyecek. Talimat gelirse grup Ayasofya'dan çıkarılacak.

 

500 POLİS GÖREV YAPACAK

 Polis olay çıkmaması için yarın geniş güvenlik önlemleri alacak. Yaklaşık 500 polis Ayasofya'nın çevresinde önlem alacak. Çevik Kuvvet polisleri grubu çembere alacak. Grubun taşkınlık yapması durumunda ise gözaltı prosedürü işletilecek.

 

SULTANAHMET CAMİİDE ÇAMBERE ALINACAK

Çevik Kuvvet, Güvenlik, Terör ve İstihbarat polislerinin görev yapacağı Ayasofya'nın çevresinde sivil polisler de yer alacak. Ayasofya'nın yakınında bulunan Sultanahmet Camii'nden Cuma namazı sonrası çıkan grubun bölgeye gitmesi engellenecek.

 Polis Sultanahmet Camii çevresini de çembere alarak iki grubun birbirine yaklaşmasını engelleyecek. (shf)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.