Avrupalılar ve Türkler, nerede tatil yapacak?

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından yayımlanan bir rapor, İspanya, Fransa ve İtalya'nın, Avrupalı turistler tarafından tatil için en fazla tercih edilen ülkelerin başında geldiğini ortaya koydu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Avrupalılar ve Türkler, nerede tatil yapacak?

İspanya ilk sırada...

 

AB ülkeleri dışında Norveç, Hırvatistan, Makedonya ve Türkiye’deki turistlerin de tercihleri dikkate alınarak yapılan araştırmaya göre, Avrupalı turistlerin yüzde 10,4’ü, bu yıl İspanya’ya gitmek istiyor.

Bu sıralamada Fransa yüzde 9,9 ile ikinci, İtalya yüzde 9,2 ile üçüncü sırada yer alıyor.

 

Araştırmaya göre, küresel ekonomik krize rağmen, Avrupalıların yüzde 46’sı bu yıl ya ülke içinde ya da yurt dışında tatil yapmak için elinde yeterli imkanı olduğunu düşünüyor. Bu oran geçen yıl yüzde 41’de kalmıştı.

 

AB Komisyonu araştırması, Avrupalı turistlerin yüzde 49’unun, bu yıl ülkesinde tatil yapmayı tercih ettiğini ortaya koydu.

 

Türkler, yurtiçi tatilinde birinci sırada...

 

Ülkesinde tatil yapmayı planlayanların oranında yüzde 84 ile Türkler ilk sırada yer alırken, yüzde 78 ile Hırvatlar ikinci sırada, yüzde 63 ile Fransızlar üçüncü sırada bulunuyor.

 

İskandinavlar ‘İllaki yurtdışı’ diyor...

 

Ülkesinde tatil yapmayı tercih edenler sıralamasında son sıralarda ise yüzde 25 ile Danimarkalılar ve yüzde 21 ile Norveçliler geliyor.(aa)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.