Avrupalı turist, Kemer'e geri döndü...

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, son dönemde Kemer’deki Avrupalı turist sayısının artış gösterdiğini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Avrupalı turist, Kemer'e geri döndü...

Halil ÖNCÜ-KEMER

 
Kemer’in muhteşem doğası ile farklı avantajlara sahip bir bölge olduğunu vurgulayan Barut,  "Kemer çok güzel bir bölge. Antalya’da ki Ege diyebiliriz. Ege’nin o güzel coğrafyasını Kemer’de görebiliyoruz. Antalya’nın doğusu kadar çok kumsalı olmayan ancak doğasının çok güzel olduğu bir bölge. Ağaçların denize kadar uzandığı , farklı koyların bulunduğu çok büyük  avantajlara sahip bir yer. Kemer kötü de gitmiyor aslında ama, son yıllarda Avrupalı turist açısından bir düşüş vardı. Bu doğru ve sağlıklı değil. Son yılarda ağırlıklı olarak da Rus turistlere yöneldiler. Bundan sonra Kemer’deki otelci arkadaşlarımızın da tekrar Avrupa’ya önem verdiklerini bu yolda tanıtımlar yaptıklarını görüyoruz. Bu da herkes için daha sağlıklı" dedi
 
Başkan Barut, Kemer’in Alman pazarı için farklı bir destinasyon oluşturduğuna da dikkat çekerek, “ Alman pazarından bahsedecek olursak, sadece Antalya’nın doğusu Belek,Lara,Side,Alanya yetmez. Sınırları daha da açmak lazım. Kemer’de çok önemli bir destinasyon. Alman turistler Kemer’de bir takım iletişim kopukluğu nedeni ile azaldı diye düşünüyorum. Bundan sonra tesislerin, konseptlerini yeniden gözden geçirip, sadece Rusları değil Avrupalı turistin de ilgisini çekecek değişiklikleri yapması gerekmektedir.
 
Bu tarz tesislerin de olduğunu da görüyoruz. Başarıyı da yakaladıklarını da görüyoruz. Bir kriz olduğunda tek bir pazara bağımlı kalmak hem otel hem de pazar için çok büyük riskler taşıyor. Kemer’de Avrupalı turistin tekrar geri dönüşünü gözlemliyorum. Bunun da çok doğru bir atılım olarak görüyorum diye konuştu.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.