Avrupalı turist, en çok hangi ekstraya kızıyor?..

Hotels.com sitesi, İngiltere’deki okuyucuları arasında bir anket düzenledi ve "Hangi hizmetler otel oda ücretine dahil olmalıdır, hangi ekstra ücretlere en çok öfkeleniyorsunuz?" diye sordu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Avrupalı turist, en çok hangi  ekstraya kızıyor?..

Dev bir anket sonucu, misafirin gözünde hangi hizmetlerin otel ücretine dahil edilmesi gerektiğini gösteriyor. Anket sonucunda ortaya çıkan tabloya göre, en çok “Kesinlikle ekstra ücret alınmamalı” diye belirtilen hizmet, odalardaki kablosuz internet erişimi olarak ortaya çıktı. Sorgulananların yüzde 78’i, oteldeki Wi-Fi erişiminin ücretsiz olması gerektiğini belirtti.

 

Otopark ücreti de İngilizler tarafından “Oda ücretine dahil olmalı” kriterine alındı. İngilizlerin yüzde 73’ü, otopark için ekstra ücret ödemek istemiyor. Sabahları okuyabilecekleri bir yerel gazetenin de oda fiyatına dahil olmasını isteyenlerin oranı az değil: Yüzde 57. Ayrıca spor ve fitness bölümündeki havlu için de ücret ödemek istemeyenlerin oranı yüzde 50’nin üstünde.

 

“En çok hangi ekstra ücrete öfkeleniyorsunuz?” sorusuna ise, en fazla “Odada bulunan minibardaki şişe suya ücret alınması öfkelendiriyor” cevabı verildi. İngiliz turistlerin yüzde 74’üne göre, yorgun şekilde odaya gelen misafirin, hiç değilse bir şişe suyu rahatlıkla içebilmeli görüşündeler.

 

Hemen belirtelim, İngiliz turistlerin yüzde 80’i, “Kendimi minibardaki içecek fiyatlarından dolayı soyulmuş hissediyorum” görüşünü savunuyor. Bir şehir otelinde kalan İngiliz turistler, ekstra ücretlerden o kadar ürkmüş ki, yüzde 56’sı, check-out esnasında, endişe duyarak, ekstra ödemeler makbuzunu titizlikle kontrol ediyormuş. (tourexpi)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.