Avrupalı tur operatörlerinden, Gazipaşa'ya tam not...

ETTC Başkanı Hüseyin Baraner öncülüğünde Gazipaşa Havalimanı'nı inceleyen tur operatörleri, büyük uçakların inişine izin verilmemesine şaşırdılar. Uzman havayolu şirketi yöneticileri "Dünyada karası olmayan denize, bir metrekare düzlüğü olmayan dağa taşa havalimanları yapılırken, Gazipaşa'ya mı yapılamayacak?" diye konuştular.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Avrupalı tur operatörlerinden, Gazipaşa'ya tam not...

'ANKARA'DA BİR YETKİLİ OLSAM'...

Baraner, hükümetin 2023 yılında 50-60 milyon turist hedeflediğine ilişkin sık sık açıklama yaptığını belirterek şöyle konuştu: Bu rakama en büyük katkıyı sağlayacak proje Alanya-Gazipaşa Havalimanı'dır. Ben Ankara'da yetkili biri olsam, Gazipaşa'ya gelir 3-4 gün kalırım ve bu işi bitirmeden gitmem. Bu havalimanı binlerce kişinin istihdamı demek.

 

Bu havalimanı bölgesel ateşlemeyi sağlayacak bir çıradır. Biz tur operatörleri olarak artık bu havalimanına özel ilgi göstereceğiz. Türkiye büyük uçağı indiremezse biz indireceğiz. Çünkü, bu havalimanı, bir kasaba projesi değil, iki mega kent olan Mersin ve Antalya'yı buluşturacak, ekonomisini ikiye, dörde katlayacak bir proje...

 

Avrupa Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı ve TUI AG Türkiye Temsilcisi Hüseyin Baraner öncülüğünde Gazipaşa'ya gelen tur operatörleri, havalimanında incelemelerde bulundular.

 

Havalimanının işletmecisi TAV Havalimanları Holding'e ait özel uçakla İstanbul'dan Gazipaşa'ya gelen heyette, Baraner'in yanı sıra Almanya'nın üçüncü büyük tur operatörü Rewe Group'un Uçuş Departmanı ve Kontratlar Başkanı Jörgen Bongartz, Hırvatistan ve Rus pazarına yönelik faaliyet gösteren Croatia Airlines Kontrat Müdürü Kristijara Kelava Vrban, Croatia Airlines Pazarlama Müdürü Srecko Simunovic, Avrupa'nın 7 ülkesinde uçak pazarlama çalışmaları yürüten Airtuerk Genel Müdürü Güner Kızıl, Tunus'ta bulunan Manastir ve Enfidha havalimanları Pazarlama Direktörü Hakan Uzunosmanoğlu ile Almanya ağırlıklı olmak üzere Avrupa ve Balkanlarda faaliyet gösterdikleri bildirilen tur operatörü ve havayolu şirketleri Jahn Reisen, ITS, Tjereborg, Dertour ve Airbilet temsilcileri yer aldılar.

 

Havalimanında yapılan incelemenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baraner, hükümetin 2023 yılında 50-60 milyon turist hedeflediğine ilişkin sık sık açıklama yaptığını belirterek "Bu rakama en büyük katkıyı sağlayacak proje Alanya-Gazipaşa Havalimanı'dır. Ben Ankara'da yetkili biri olsam, Gazipaşa'ya gelir 3-4 gün kalırım ve bu işi bitirmeden gitmem. Bu havalimanının uluslararası uçuşlara açılması demek binlerce kişinin istihdamı demek. Bu havalimanı bölgesel ateşlemeyi sağlayacak bir çıradır. Sadece turizme değil, tarıma da katkı sağlayacaktır. Bu havalimanı olmazsa turist getiremezsiniz, tarımsal ürünlerini pazarlayamazsınız. Bu proje sadece Alanya ve Gazipaşa için değil, Doğu Antalya ve Batı Mersin için çok önemlidir. Bu havalimanı yerel bir havalimanı değil, Mersin ile Antalya'yı buluşturacak büyük bir projedir, kaynaktır" dedi.

 

'DENİZE, DAĞA TAŞA HAVALİMANI YAPILIYOR'...

Dünyada karası olmayan denize, bir metrekare düzlüğü olmayan dağa taşa havalimanları yapıldığını söyleyen Baraner, "Günümüzde her türlü teknik donanım varken, havalimanları her yere yapılıyor da, Gazipaşa'ya mı yapılamayacak? Bu havalimanı Avrupa'da olsa 3 ayda biter" şeklinde konuştu.

 

Yakında Antalya Havalimanı'nın yolcu kapasitesini taşıyamaz hale geleceğini de söyleyen Baraner, "İstanbul'da Sabiha Gökçen Havaalanı yapılırken de 'Gerek yok' diyorlardı. Şu an ne kadar faydalı olduğu ortada. Her 100 kilometrede bir havalimanı yapılmazsa küresel kalkınma olmaz. Biz tur operatörleri olarak artık Alanya-Gazipaşa Havalimanı'na özel ilgi göstereceğiz. Türkiye büyük uçağı indiremezse biz indireceğiz" dedi.

 

Alanya-Gazipaşa Havalimanı'nın bir kasaba projesi olmadığını, iki mega kent olan Mersin ve Antalya'yı buluşturacak, ekonomisini ikiye, dörde katlayacak bir proje olduğunu tekrarlayan Baraner, Avrupa'da Gazipaşa ile kardeş havalimanı olacak, karşılıklı uçuşların yapılacağı, Gazipaşa standartlarına sahip en az 80 havalimanı olduğunu söyledi.

 

Türkiye'de yeni otel yatırımları için en uygun bölgenin de Gazipaşa-Silifke arası olduğunu söyleyen Baraner, "Bu havalimanı Türk turizminin yeni başlangıç noktası olabilir. Özellikle çok sık dile getirilen zengin turist açısından da çok önemlidir" dedi.

 

Baraner, Gazipaşa'ya bazı uçakların inişinin riskli olduğu yönündeki açıklamalarla ilgili soruları ise "Ben de biraz önce Gazipaşa'ya uçakla indim. Benim canım da kıymetli. Riskli bir durum olsa ben de binmezdim uçağa. Şu an burada büyük şirketlerin başındaki adamlar var. Risk olmadığını kendimiz uçarak ispatladık" şeklinde yanıtladı.

 

REWE: AÇILMASI İÇİN TALEPTE BULUNACAĞIZ...

 
Rewe Group'un Uçuş Departmanı ve Kontratlar Başkanı Jörgen Bongartz ise, Gazipaşa Havalimanı'na charter uçaklarının niçin inmediğini merak ettiğini, bu havalimanına ihtiyaçları olduğunu belirterek "Türkiye'deki ilgili makamlara bu havalimanının açılması yönünde talepte bulunacağız" dedi.

 

Tunus'ta bulunan Manastir ve Enfidha havalimanları Pazarlama Direktörü Hakan Uzunosmanoğlu ise Japonya'da bulunan Kansai'de denizin ortasına havalimanı yapıldığını belirterek "Toprak sıkıntısı olan bu bölgede denizin 200 metre açığına yapılan havalimanının ardından, şimdi yine denizin içine ikinci havalimanı yapılıyor" dedi.

 

TARİFELİ SEFER 12 TEMMUZ'DA BAŞLADI...

Yapımına 1991 yılında başlanan ve 2 yıl önce işletmesi TAV firmasına verilen, açılıp açılmayacağı tartışma konusu olan Gazipaşa Havalimanı'na ilk tarifeli yolcu uçağı 12 Temmuz 2010 tarihinde inmişti. Halen Borajet Hava Yolları'nın ATR72 tipi 66 kişilik uçaklarıyla Ankara ve İstanbul seferlerinin sürdüğü Gazipaşa Havalimanı'na büyük uçakların inişine izin verilmiyor.

 

Gazipaşa Havalimanı'nın işletmecisi TAV, İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ve ünlü gazetecilerin de aralarında bulunacağı heyetin yer alacağı Pegasus Havayolları'na ait 189 kişilik Boeing 737–800 tipi uçağı dün Gazipaşa Havalimanı'na indireceğini açıklamıştı ancak önceki gün Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından "Güvenlik" gerekçesiyle bu uçuşa izin verilmediği ortaya çıkmıştı. Dün, Gazipaşa'ya indirilmesi planlanan büyük uçakta yer almak için İstanbul'a giden Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim, Sabiha Gökçen Havaalanı'nda uçuşa izin verilmediği haberini almışlar ve Alanya'ya geri dönmüşlerdi. (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.