Avrupalı, gelecekte de 'Akdeniz tatili' diyecek...

Merkezi İspanya’nın başkenti Madrid’de bulunan Birleşmiş Milletler Turizm örgütü UNWTO, Akdeniz’in önümüzdeki yıllarda da Avrupalının en favori deniz tatili destinasyonu olacağını söylüyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Avrupalı, gelecekte de 'Akdeniz tatili' diyecek...

Özel Turizm ve pazar araştırmaları şirketleriyle birlikte bir çalışma yapan UNWTO, Akdeniz çanağının daha uzun yıllar Avrupalının en fazla tercih edeceği ‘Yüzme Havuzu’ olacağını belirtiyor. 

 

Akdeniz...

 

Coğrafik yakınlık, fiyat etkeni, iklim şartları, siyasi şartlar, turizm altyapısı, deniz ve kıyı kalitesi ve toplumsal eğilimleri inceleyen uzmanlar, Akdeniz’in bir deniz tatili destinasyonu olarak, uzun yıllar Avrupalı pazarlar için bir vazgeçilmez ve rakipsiz olacağını belirtiyorlar.

 

Karadeniz...

 

Özellikle Bulgaristan’ın Karadeniz sahillerinin önemli bir popülarite artışı yaşadığını beliren aynı uzmanlar, şimdilik bu bölgenin ağırlıklı olarak Avrupalı genç nesil tatilciler tarafından terci edildiğini söylüyor,

 

 

 

Uzmanlara göre; Rusya’nın Sochi ve Türkiye’nin Karadeniz sahillerindeki küçük tatil destinasyonları gelişmedikçe ve Bulgaristan’ın Karadeniz sahilindeki resortları ‘olgunlaşmadıkça’, Karadeniz, Avrupalılar için bir ‘Çocuk Havuzu’ görevi görmeye devam edecek. Diğer bir endişe ise, Karadeniz suyunun giderek kimyasal kirlenmeyle karşı karşıya kalması olarak belirtiliyor.

 

 

 

Baltık ve Kuzey denizi...

 

Avrupa’nın kuzeyinde bulunan Baltık denizinin giderek bir Wellness merkezi haline geldiğini belirten yazı, Baltık denizini Avrupalı zenginler için bir ‘Sağlık Havuzu’ olarak tanımlıyor.

Kuzey denizinin sahil kalitesini ve iklim şartlarını hatırlatan yazı, buralarda bir deniz resort merkezinin fazlaca gelişmesine şans tanımıyor. Deniz suyunun yılın 10 ayında çok soğuk olduğunu belirten uzmanlar, burasını Avrupalının ‘Macera Havuzu’ olarak niteliyor.

 

 

 

Atlas Okyanusu...

 

Atlas okyanusun deniz tatilleri için çok uygun olduğunu belirten uzmanlar, Avrupalının bu denize halen ‘Yabancı yerler’ gözüyle baktığını, psikolojik bir bariyer bulunduğunu iddia ediyor. Atlas okyanusuna yapılan bir deniz tatilin, sanki ‘çok uzaklara’ yapılan bir tatil gibi gören Avrupalı için, Atlas Okyanusu hala uzaktaki ‘Komşunun Havuzu’ imajını taşıdığı belirtiliyor. Oysa Atlas Okyanusunun da Avrupa kıtasında sahiller var. (tourexpi)

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.