Avrupa'yı yeni kül dalgası korkusu sardı...

Avrupa'yı yeni bir kül dalgası korkusu sardı. İzlanda'daki volkandan kaynaklanan kül bulutu nedeniyle Norveç hava sahasını yeniden kapattı. İngiltere üzerine yeni bir kül bulutu yerleşti. Norveç sivil havacılık (Avinor) yetkilileri, volkanik kül bulutu yüzünden güneybatı hava sahasının yeniden kapatılmasının kararlaştırıldığını açıkladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Avrupa'yı yeni kül dalgası korkusu sardı...

İzlanda’daki Eyyafyallayöküll yanardağındaki patlamaların Pazartesi günü yeniden güçlenmesiyle ortaya çıkan kül bulutu bu sefer de İngiltere’ye yöneldi ve ülkedeki hava trafiği için yeni bir tehdit oluşturabileceği belirtildi.

 

İngiltere Ulusal Hava Trafik Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada “Elimizdeki son bilgilere göre durum bazı bölgelerde kötüleşiyor” denildi.  

 

Açıklama, Avrupa genelindeki hava trafik yetkililerinin Salı günü hava sahasının bazı noktalarının uçuşlara açılacağını duyurmasının ardından geldi. Bu duyuru Atlas Okyanusu’nun iki yakasında mahsur kalan milyonlarca yolcu için umut ışığı olsa da yanardağın 4.5 kilometre yüksekliğe püskürttüğü küller bir kez daha sıkıntı yarattı.

  

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.