Avrupa turizm sektörünün yeni ürünü, 'Gündüz otelleri'...

Avrupa’da hızla yayılacağının ipuçlarını veren yeni konsept 'Gündüz otelleri', Belçika’da doğdu. Şehir otellerin kongre ve fuar zamanlarında bile tam olarak dolmadığını gören iki genç Belçikalı, bir şirket kurup oteller farklı şekilde destek olmaya başladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Avrupa turizm sektörünün yeni ürünü, 'Gündüz otelleri'...

Küresel ekonomik kriz, özellikle Avrupa şehir otellerini tüm şiddetiyle vurdu. Fiyatları daha fazla indiremeyen konaklama sektörü, yeni ürünlerle müşteri bulmaya çalışıyor. En son ürün, çabuk yayılacağa benziyor: Gündüz otelleri. Şirketin adını ‘Between 9 and 5’ koyan gençler, konsepti böyle tarif ediyorlar: “Bizim aracı olduğumuz rezervasyonlarda, misafir gündüz 9.00 akşam 17.00 arası otelde kalabiliyor. Bunun için de çok cüzi bir ücret ödüyorlar.”

 

Şirketin ana düşüncesine göre, Belçika’daki Brüksel gibi kentlere günübirlik gelen ziyaretçilerin sayısı azımsanmayacak kadar çok. Müşteri geceyi ya uçakta, trende seyahat ederek geçiriyor ya da uçakta ama yol yorgunluğu için yine de bir otel odasını tam günlük tutması gerekiyor. Zira duş alabilmesi, birkaç saat uyuyabilmesi, kıyafet değiştirebilmesi ve tazelenmesi için buna ihtiyaç duyuyor. Bu durumda sadece gündüz vakti birkaç saatliğine de olsa bu odaya tam gün ücreti veriyor.

 

Bu durumda ‘www..between9and5.com’ sitesi devreye giriyor. Müşteri tam fiyatın sadece yüzde 50’si veya daha azını ödeyerek, aynı otel odasını saat 09.00 ile 17.00 arası kiralayabiliyor. Böylece otel, aynı odayı gece kalacak müşteri için tekrar satabilecek ve herkes kazançlı çıkacak.

 

Özellikle bir günlüğüne farklı bir şehre giden ve genelde iş seyahati yapan veya gece özel aracıyla yol alarak gündüz dinlenme fırsatı arayan kişiler, artık ya tam gün oda kiralamaktan veya bir benzin istasyonunun kirli WC’sinde ‘tazelenmekten’ kurtuluyor.

 

Bu konuda özellikle şirketlerden büyük talep gördüklerini belirten şirket kurucularından Pieter Bik, şirketi bir yıl önce kurmuş olmalarına rağmen, son altı ayda rezervasyonların yüzde 200 büyüdüğünü belirtti. Bik, sayfalarında birçok şehirdeki önemli 3,4 ve 5 yıldızlı otellerden oluşan çok uygun ‘gündüz oteli’ tekliflerinin olduğunu hatırlattı. Bik, kurdukları konsept sayesinde, birçok şirketin iş seyahat planlarını değiştirerek, gece uçuşlarından da faydalanmaya başladığını ve böylece çifte tasarruf ettiklerini belirtiyor. (tourexpi)

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.