Avrupa otellerini, üç büyük online rezervasyon şirketi pazarlıyor...

Avrupa’daki hemen bütün oteller için online satış kanalı, hayati önem taşıyor. Peki bu alanda hangi isimler öne çıkıyor? CHD Expert şirketi araştırdı: Avrupa’daki otel, pansiyon ve diğer konaklama tesislerin yüzde 99’u bir şekilde internetten rezervasyon alıyor. Bunların büyük bölümü ise, bu rezervasyonu tanınmış büyük internet rezervasyon şirketlerinden alıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Avrupa otellerini, üç büyük online rezervasyon şirketi pazarlıyor...

CHD, Alman pazarını örnek alarak yaptığı araştırmada, Almanya’nın en çok tanınan 258 konaklama tesisini sorguladı, ortaya ilginç sonuçlar çıktı. Araştırmada, Alman pazarının internet rezervasyon kanalının büyük bölümü, üç büyük ismin kontrolünde olduğu ortaya çıktı. Bunlar HRS.de, Booking.com ve hotel.de. Bunları ancak büyük ara farkla Expedia.de takip ediyor.

 

Sorgulanan 258 tesise, “Bu isimlerin hangisinde 2009 yılı içinde düzenli rezervasyon aldınız” sorusuna, yüzde 88,9’u hrs.de dedi. Yüzde 80,4’ü booking.com derken, yüzde 78,7’si hotel.de sitesini belirtti. Expedia.de diyenler ancak yüzde 31,3’de kaldı. Bu otellerin yüzde 64’ü ‘en fazla rezervasyonu’ hrs.de’den aldıklarını belirtti.

 

Bir başka ilginç rakam ise, otellerin yüzde 14’ü kendi internet sayfalarından aldıkları doğrudan rezervasyon oranının, 2008’den 2009’a arttığını belirtmeleriydi. Bu gerçek, internet üzerinden yapılan rezervasyon oranlarının, ister online acentalar ister otelin kendi sayfası olsun, hızla artış göstermeye devam etmesi oldu.

 

GDS ve CRS yüzde 45’de kaldı...

 

Almanya’daki otellerin yüzde 95’i online acentalar üzerinden düzenli rezervasyon aldıkları belirtiyor. Yine yüzde 93’ü kendi internet sayfalarından da düzenli rezervasyon aldıklarını açıklarken, uluslararası rezervasyon sistemleri olan GDS ve CRS üzerinden aldıkları rezervasyon oranının yüzde 45’de kaldığını belirttiler. (tourexpi)

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.