Avrupa otelcilik sektörü, hızlı bir iyileşme yolunda...

Avrupa genelinde otelcilik sektörü, olgun pazarları, kilit şehirleri ve toparlanmanın tadını çıkaran lüks otelleriyle tamamen iyileşme yolunda. 2011 tahminleri artan doluluk oranı ve daha iyi ortalama fiyatlar sayesinde sürekli bir büyüme öngörüyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Avrupa otelcilik sektörü, hızlı bir iyileşme yolunda...

Merve Kastan’ın haberine göre, MKG Konaklama gelişim direktörü Vanguelis Panayotis, “Şu anda birçok ülke kendisini pozitif talep artışı ve yükselmeye başlayan ortalama fiyatlarla yeni bir otelcilik döngüsünün başlangıcında buluyor,” diyor ve ekliyor: “Avrupa’daki ekonomik iyileşme, ağırlıklı olarak yılın ikinci yarısı sayesinde tahminlerle aynı doğrultudadır. Bu durum küresel büyüme ve ticaret uyarınca ihracat odaklı endüstriyel tepkinin yanı sıra artan yerel talep ile ortaya çıkmıştır. Daha da önemlisi, bu büyüme devam ettirilebilir niteliktedir.”

 

2010'un başlangıcından bu yana doluluktaki istikrarlı ilerlemeler RevPAR'ı yükseltmiş ve neredeyse kriz öncesi seviyeye getirmiştir. MKG Konaklama'nın piyasa araştırma veritabanı HotelCompSet’ ye göre, en iyi işleyen pazarlar krizden en çok etkilenenlerdir. İngiltere 2009 yılında RevPAR’daki % 10.4’lük artışla en iyi yükselmelerden birini kaydetmiştir. Belçika % 9’luk büyümeyle İngiltere’den çok da gerisinde kalmamıştır ve Almanya'da onları % 8’lik bir büyümeyle takip etmiştir.

İskandinavya, orta Avrupa ve Güney Avrupa’nın çoğundaki büyüme daha az belirginken, İspanya ve Fransa’daki RevPAR % 6‘nın üzrinde bir artış göstermiştir. Bu sırada, başkentler, iç talebin artışının yanı sıra uluslararası iş ve eğlence amaçlı seyahat ve MICE etkinlik gelirlerini ele geçirerek 2010 yılında önemli temsilciler olmuşlardır. Paris, Londra ve Amsterdam, sırasıyla 11.5%, 15.6% ve 18.1%‘lik RevPAR büyümeleriyle özellikle iyi performans göstermişlerdir.Lüks oteller, uluslararası iş gelirlerinin yanında ekonomik dalgalanmadan da büyük oranda faydalanır. Çoğu piyasada, bu sektör daha iyi doluluk oranı artışı gösterir. Aslında otelciler, hızlı iyileşme belirtilerinden en iyiyi elde etmek için, doğru gelir yönetimi ve pazarlama stratejileri uygulamışlardır.

 

 Panayotis, “2010’un ikinci yarısındaki ekonomik kesintilere rağmen, otelciler yılı yavaş yavaş da olsa oldukça iyi bir büyümeyle sonlandırmıştır. Fakat, krizin etkileri hala akıllarda olduğu için tüketim ve talepteki tüketici ve iş güveni tamamen garantilenmeyecek. Yılın sonuna doğru olumlu beklentiler artarak, 2011 tahminleri hala iyimserliğini korumaktadır. Batı Avrupa’daki olgun pazarlar en iyi pozisyonda olmalıdır,” diyerek sözlerini sonlandırmıştır. (Yakindunyahaber.com)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.