Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Komiteleri, Belek'te toplanıyor...

Türkiye'nin, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Başkanlığı'nı devralmasından bir gün sonra Antalya, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin (AKPM) önemli toplantılarına ev sahipliği yapmaya başladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Komiteleri, Belek'te toplanıyor...

AKPM toplantılarına ev sahipliği yapmanın yanında Kadına Yönelik Şiddet’te ele alınacak.

AKPM Başkanlık Komitesi, Büro ve Daimi Komite Toplantıları Su Sesi Otel’de dün başladı, bugün de devam edecek ve iki gün sürecek.

 

Çavuşoğlu Başkan...

 
İki gün boyunca, AKPM Başkanlık Komitesi, Büro ve AKPM - Kadına Yönelik Şiddet Alt-Komite toplantısı gerçekleştirilecek.AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu''nun başkanlık edeceği AKPM Başkanlık Komitesi Toplantısı''nda, 24-28 Ocak 2011 tarihleri arasında Strazburg''da gerçekleştirilecek AKPM Genel Kurulu taslak gündeminin yanı sıra AKPM çalışmaları çerçevesindeki konuların ele alınması bekleniyor.

 

Gözlemci ülkeler...

 
Mevlüt Çavuşoğlu başkanlığında toplanacak AKPM Büro Toplantısı''nda ise AKPM''nin seçimlere gözlemci gönderdiği ülkeler olan Azerbaycan, Bosna Hersek ve Moldova''daki seçim gözlem çalışmalarının değerlendirilmesi, Avrupa Parlamentosu ile AKPM arasındaki iş birliği ve Avrupa''da Romanların koşullarının iyileştirilmesine yönelik alınan kararların uygulanması ele alınacak.

 

Kadına Şiddet...

 
AKPM - Kadına Yönelik Şiddet Alt Komite Toplantısı da aynı gün Antalya Susesi Deluxe Resort Hotel''de gerçekleştirilecek. AKPM Türk Delegasyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Erol Aslan Cebeci ile Kadına Yönelik Şiddet Alt Komitesi Başkan Yardımcısı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Nursuna Memecan''ın tarafından açılış konuşmaları gerçekleştirilecek toplantının resmi açılışı ise AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komitesi Başkanı José Mendes Bota tarafından gerçekleştirilecek.

 

Yasal gelişmeler...

 
Toplantıda, Türkiye''de son yıllarda kadına yönelik şiddet ile ilgili yasal ve pratik gelişmeleri değerlendirmek üzere Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürü Leyla Coşkun bir konuşma yapacak. Akdeniz Üniversitesi, Kadın Çalışmaları ve Toplumsal Cinsiyet Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Doçent Nurşen Adak ve Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği Kurucu üyesi Kamile Yılmaz da konuyla ilgili kendi çalışmaları hakkında bilgi verecek.

 

Komite toplantısı...

 
AKPM Daimi Komitesi Toplantısı ise yarın, Antalya Susesi Deluxe Resort Hotel''de yapılacak. AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu''nun açılışını gerçekleştireceği toplantıda, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Sadık Yakut ve Antalya Valisi Ahmet Altıparmak açılış konuşmaları yapacak. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu toplantıda, Türkiye''nin altı ay sürecek dönem başkanlığındaki faaliyet programı ve öncelik vereceği konular hakkında AKPM üyelerini bilgilendirecek. (Akdeniz Ekspres)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.