Avrupa’da yeni bir havayolu kuruluyor

Easyjet, 2017'de Brexit´e karşı Avrupa Birliği'nde yeni havayolları şirketi kurmayı planlıyor

31/12/2019 23:40
Avrupa’da yeni bir havayolu kuruluyor

APA haber ajansı tarafından yayınlanan habere göre, uygun fiyatlı havayolları şirketi Easyjet, 2017 yılın başında -henüz hangisi olacağı netlik kazanmayan- Avrupa Birliği ülkelerinden birinde havayolları lisansı için başvurmayı planlıyor. Tourexpi'nin haberine göre, konuyla ilgili ayrıntılı bilgi vermeyen Easyjet Almanya Genel Müdürü Thomas Haagensen,"Bir kaç olasılık var, önümüzdeki aylarda netlik kazanacak“ demekle yetindi.

İngilizler'in bir referandumda Avrupa Birliği´nden çıkma kararı alması, İngiltere'de faaliyet gösteren havayolları şirketlerinin Avrupa Birliği pazarlarında iş yapmalarını zorlaştıracak. Henüz Brexit gerçekleşmediği için, Easyjet ve British Airways gibi merkezi İngiltere'de bulunan havayolu şirketleri, İngiltere çıkışlı veya aktarmalı olmayan (Mesela Almanya´dan İtalya'ya olan uçuşlar gibi) uçuşlar düzenleyebiliyor. Bu olanak, Brexit gerçekleştikten sonra ortadan kalkacak.

Kuzey Afrika'da ve Türkiye'de meydana gelen terör olaylarının da etkisiyle Avrupalı turistlerin bir süredir Avrupa Birliği sınırları içinde tatil yapma eğilimi gösterdiğine dikkati çeken Haagensen, "O yüzden orada daha çok seçenek yaratmamız ve müşterilerimize Avrupa Birliği´nde daha çok opsiyon sunmamız lazım“ diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.