ATAV, Antalya Dreams projesine karşı...

Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), Genel Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan’ın yaptığı, Anadolu Ateşi Dans Topluluğunun, Sıçan Adası’nda, ‘Antalya Dreams’ adlı bir proje oluşturmasına yönelik girişimine tepki gösterdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
ATAV, Antalya Dreams projesine karşı...

ATAV’dan yapılan yazılı açıklamada, Anadolu Ateşi Dans Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan’ın 2010 Ekim ayında sahneye koyacağı ‘İstanbul Dreams’ projesinin benzerinin ‘Antalya Dreams’ olarak Antalya’da yapılabileceğine ilişkin haberlerin basında yer aldığı belirtildi. Açıklamada, sahnelenmesi düşünülen proje için, Mustafa Erdoğan’ın ‘Sıçan Adası’nı önerdiğine işaret edilerek, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a, Mustafa Erdoğan’ın teklif götürmesinin ise ‘manidar’ olduğu vurgulandı.

 

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

 

‘Sıçan Adası olarak bilinen Antalya’nın batı bölümündeki ada, bir doğa harikasıdır ve Antalya’nın simgesidir. Maki bitki örtüsüyle kaplı konik şeklindeki ada, Antalya’nın Kemer istikametindeki Toros Dağları’ndan denize uzanan çam ağaçları ile bir uyum içinde eşsiz bir görüntü sergiler. Kartpostallar, posterler, broşürler ve tanıtım kitaplarımızda yer alan, bu doğal muhteşem görüntü, anlaşılan bazılarının iştahını kabartmıştır.

 

Anadolu Ateşi ve Troya Oyunları, bizim de Antalya Tanıtım Vakfı olarak yıllarca desteklediğimiz projelerdir ama dün Aspendos Antik Tiyatrosunda bunların sergilenmesinin tarihsel mirasımıza ne kadar zarar verdiğini görerek, orada sergilenmesine karşı çıktık. Bugün adı veya vasfı ne olursa olsun doğayı tahrip edecek Sıçan Adası’ndaki bu hayali projeye, başından karşı dururuz. Türkiye ve Antalya kamuoyu da buna karşı duracaktır. Antalya’da bu projeyi gerçekleştirecek, hazır mekanlar bulunmaktadır.’

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.