Atatürk Havalimanı'nda uçak pistten çıktı...

Bakü-İstanbul seferini yaparken Atatürk Havalimanı’na inişi sonrasında pistten çıkan Azerbaycan Havayollarına ait Airbus A319 tipi uçağın ön dikmesi kırılırken, gövde ve toprağa oturan 2 motorunda da büyük hasar oluştu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Atatürk Havalimanı'nda uçak pistten çıktı...

İstanbul Atatürk Havalimanına iniş yapan Azerbaycan Havayollarına ait yolcu uçağı pistten çıktı. Alınan bilgiye göre, Bakü-İstanbul seferini yapan Azerbeycan Havayollarına ait Airbus A-319 tipi uçak, 7 mürettebatı ve 2’si bebek 121 yolcusuyla saat 10.38 sıralarında Atatürk Havalimanı’nın onarılarak uzatılan 05-23 pistine iniş yaptı.

 

Uçak, inişinin ardından pistten aprona ulaşmak için kullanılan bağlantı yoluna geçişi sırasında duramayarak pistten çıktı ve toprak zemine kayarak durdu.

 

Kazada, uçağın ön iniş takımları toprağa gömülerek kırıldı. Uçak, arkası kalkık şekilde burun üstü dikili şekilde kaldı. Uçağın gövde ve toprağa oturan 2 motorunda da büyük hasar oluştu.

 

Yaklaşık 10 metre toprak alana çıkan uçaktaki yolcular, tahliye edilerek terminale götürüldü.

 

Devlet Hava Meydanları İşletmesine bağlı itfaiye ve kurtarma ekipleri, uçağı bulunduğu yerden çıkartmak için çalışma başlattı.

 

-"SAKİN OLMAMIZI SÖYLEDİLER"-

 

Azeri yolcu Tevfik Akhundov, Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, inişin ardından bir sarsıntı hissettiklerini belirterek, "Pilot ve uçuş ekibi bize sakin olmamızı söyledi" dedi.

 

Azerbaycan’da bir inşaat şirketinde çalışan yolculardan Erdoğan Daldal da uçağın hızlı bir şekilde iniş yaptığını, daha sonra duramayarak pistten çıktığını belirterek, "Uçak sarsılarak durdu. Bu sırada uçağın içini duman kapladı.

 

Yolcular panik yaşadı. Bir süre sonra bizi uçaktan indirip terminale götürdüler" diye konuştu.

 

Öte yandan, onarılarak uzatılan pistte meydana gelen kazanın nedeni soruşturulurken, yetkililer, "uçağın piste geç teker koyduğunu, uçağın iniş takımlarında bulunan lastiklerin aşınmış olduğunu, iniş sırasında frenlemeye yardımcı flapların ve motor frenleme sisteminin de devreye sokulmadığını" ifade ettiler.

 

Kazanın ardından 05-23 pisti uçak çekilinceye kadar uçuş trafiğine kapatıldı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.