Atatürk’ün Yazdığı Mektuplar, Almanya’da sergilendi...

Almanya’nın Dortmund kentinde Atatürk’ün 1913-1917 yılları arasında Corinne Lütfü’ye yazdığı mektupların yer aldığı sergi açıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Atatürk’ün Yazdığı Mektuplar, Almanya’da sergilendi...

Kuzey Ren Vestfalya Dış İlişkiler Enstitüsü’nde Dortmund Atatürkçü Düşünce Derneği’nin katkılarıyla açılan sergide, Mustafa Kemal Atatürk’ün Sofya’da Askeri Ateşe olarak görev yaptığı sırada, askeri okuldan arkadaşı Ömer Lütfü’nün eşi Corinne Lütfü’ye gönderdiği mektuplar sergileniyor.

 

Eski yazı ve Latin harfleriyle çoğunluğu Fransızca olarak yazılan mektup ve kartpostalların yanı sıra, Atatürk’ün Latin harfleriyle 28 Haziran 1914 yılında yazdığı ilk Türkçe mektup da açılan sergide yer alıyor.

 

 

Mektuplar hakkında bilgi veren Dortmund Atatürkçü Düşünce Derneği eski Başkanı Melda Özverim, söz konusu mektupların Atatürk’ün daha o yıllarda memleketin kurtuluşu hakkında neler düşündüğünü ve yapmak istediği devrimleri açıkça gözler önüne serdiğini belirtti.

 

Teyzesi Corinne Lütfü’ye Atatürk’ün, 15 mektup ve 7 kartpostal gönderdiğini belirten Melda Özverim, söz konusu mektupların orijinallerini özenle sakladığını belirtti. Atatürk’ün Corinne Lütfü’ye yazdığı mektupların yer aldığı sergi, Dortmund Dış İlişkiler Enstitüsü’nde ücretsiz olarak gezilebilir. (DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.