ASTA Başkanı Chriss Russo, "Türkiye mükemmel bir destinasyon"...

Kuruçeşme'de düzenlenen ASTA Kongresinde konuşan ASTA Başkanı Chriss Russo, Türkiye'yi 'mükemmel' bir destinasyon olarak değerlendirdi. Dünyanın dört bir yanından gelen ASTA, Amerikan Seyahat Acenteleri Birliği üyesi 600"ü aşkın seyahat acentesi ASTA"s International Destination Expo için İstanbul"da iki gün boyunca Türkiye"yi dinledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
ASTA Başkanı Chriss Russo, "Türkiye mükemmel bir destinasyon"...

ASTA Başkanı Chris Russo, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, Genel Müdür Yardımcısı Levent Demirel ile TÜRSAb Başkanı Başaran Ulusoy"un katıldığı basn toplantısı yapıldı. Basın toplantısının açış konuşmamsını yapan Asta Başkanı Chris Russo, Türkiye"de bulunmanın tadını çıkardıklarını belirterek “ASTA üyesi acentelere sürekli eğitim veriyor ve Türkiye uzmanlık konusunu başlatıyoruz” dedi.

 

ASTA üyesi yaklaşık 1700 acentenin katıldığı gece, tam bir başarı oldu. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy geceyi şu sözlerle açtı:

“Bundan 18 yıl önce yine başkanlık görevini yaparken sizleri ağırlamıştım. Lütfen bundan sonra arayı fazla uzatmayın. ASTA Uluslararası Destinasyon Toplantısı’na Türkiye olarak ev sahipliği etmemizden büyük mutluluğu duyuyorum. Bu toplantının meslek ilişkilerini daha güçlendirmesini bekliyoruz. Şu anda burada bulunan birçok meslektaşım daha önce de Türkiye’ye geldi. Türkiye’yi ne kadar tanıtırsak o kadar çok gelirler. Ben onların Türkiye’de hayallerinin gerçekleştirdiklerini hatta umduklarından çok daha fazlasını bulduklarını düşünüyorum.”

Mükemmel ülke...

 

Asta Başkanı Chris Russo “Mükemmel ülkeye geldiğimiz için teşekkür ederek konuşmasında “Ülkeler arasında ortaklıklar için önemlidir. Etkinlikte acentelere fotoğraf yarışması düzenledik. 26 Nisan 28 Mayıs arasında fotoğraf ve hikayesini anlatan kompozisyonla yarışmaya katılabilirler” dedi.

 

Russo, ASTA"nın sosyal sorumluluk projelerini şöyle anlattı:

 

“Acentelere sürekli eğitim veriyor ve Türkiye uzmanlık konusunu başlatıyoruz. Böylece Türkiye konusunda uzmanlaşıp satış noktaları olarak bilgi sahibi olunacak.Seyahat acentelerinin sunabileceği tatil amaçlı programlarla ilgili bilgi sahibi olabilecekler.Toplantıya katılan acentelere toplantının özeti ücretsiz bir kopya halinde gönderilecek.”

 

Bir rüyam daha var…

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Levent Demirel üç yıldan beri TÜRSAB’la birlikte uğraşılan kongrenin yapılmasının bir rüya olarak görüldüğünü belirterek, ASTA ile ilgili 5 bin mail atıldığını söyledi. Bunun 3 bininin bakanlıktan geldiğini belirterek çalışma arkadaşlarına gösterdikleri başarı için teşekkür ederek “Bir rüyam daha var. Önümüzdeki yıl bir milyondan fazla Amerikalıyı Türkiye"ye getirmek istiyoruz” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.