Artık dünyada tek ‘izm’ var... Turizm...

Türkiye’nin ilk kez konuk ve partner ülke olarak katıldığı Uluslararası Berlin Turizm Borsası (ITB) Fuarı’nın açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2010 yılında 30 milyon turist hedeflendiğini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Artık dünyada tek ‘izm’ var... Turizm...
Hasan Arslan - Volkan Altintas / BERLIN

2009’da yaşanan global krize rağmen, turist sayısını arttıran tek ülkenin Türkiye olduğunu belirten Bakan Günay, “Dünyada tüm ‘izm’ler öldü. Artık tek ‘izm’ var o da turizm” dedi.

Bu yıl 44’üncüsü düzenlenen ITB’nin basın toplantısına Günay’ın yanı sıra ITB Genel Müdürü Christian Göke ve Alman Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Klaus Laepple de katıldı. Toplantıyı ‘Türkiye’nin tanıtım yüzü’ olan Tülin Şahin de izledi.

 

Kültürel tanıtıma ağırlık verilecek...

Ekonomik krizin tüm turizmciler açısından öğretici olduğunu söyleyen Bakan Günay, turizmin 21’inci yüzyılın en önemli sektörü olacağını savundu. Şehir ve kültür turizmine ilginin artacağını vurgulayan Bakan Günay, Türkiye’nin deniz, güneş, kum tanıtımını yanı sıra, kültürel tanıtıma da ağırlık vereceğini söyledi.

Günay, “Ülkemizde dünya kültür mirası listesinde yer alan 9 kültür alanı mevcut. 23 kültür varlığımız ise dünya mirası listesine girmeye aday” dedi. Alman Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Laepple ise Türkiye’de turizm sektöründe çok iyi hizmet verildiğini, şikayetlerin her yerde görülebilecek istisnai durumlar olduğunu söyledi. Klaus Laepple, Türk turizminin müşteriye hizmete önem veren bir anlayışa sahip olduğunu da kaydetti. (DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.