Arap turistler, kişi başı ortalama 3 bin dolar harcıyor...

Akın akın geliyorlar. Söz konusu olan Arap ve İran’lı turistler… Suriye başta olmak üzere, Ortadoğu, Körfez, Kuzey Afrika ve İran’dan gelen turist sayılarında rekor artışlar yaşanıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Arap turistler, kişi başı ortalama 3 bin dolar harcıyor...

Artış oranları, ülkeler, mevsimler ve Türkiye’de seçilen destinasyonlar bazında, % 36’dan % 200’e kadar değişmekle birlikte, Temmuz sonu itibariyle artış toplamda % 69 oranında gerçekleşiyor.

İlk tercihleri, İstanbul, Bursa, Antalya, Bodrum ve Marmaris olan Arap turistlerin sayılarındaki artış oranları analiz edildiğinde çok önemli iki güzel gelişmeyi tespit ediyoruz.

Karnak Travel CEO’su Serdar Aliabet,"Çoğunluğu 4. 5 ve 6 yıldızlı otellerde konaklayan Arap misafirlerimizin Türkiye tatilinde ülkemize kazandırdıkları kişi başı döviz, ortalama 3.Bin Dolar ile Türkiye ortalamasının 3 katı dolayında" dedi...

1) 2009’a kadar, sadece yaz aylarının tercih edilmesine karşın, 2010 yılından itibaren  gelişlerin tüm yıla yayılma eğiliminde oluşudur. Nitekim, Ocak 2010 ile Nisan 2010 aralığındaki ortalama artış % 200’ler dolayındadır.

2) 2010’a kadar çoğunluk İstanbul’u tercih ederken, 2010’dan itibaren İstanbul ile birlikte Antalya, Bodrum ve Marmaris’e oluşan yoğun talep gözlenmektedir. Bu da, Türkiye’nin artık ana tatil destinasyonu olduğunu gösteriyor.

Kişi başı ortalama 3 bin dolar harcıyor
25 yıldır bu ülkelerde faaliyet gösteren Karnak Travel CEO’su Serdar Aliabet, şunları söylüyor: “Çoğunluğu 4. 5 ve 6 yıldızlı otellerde konaklayan Arap misafirlerimizin Türkiye tatilinde ülkemize kazandırdıkları kişi başı döviz, ortalama 3.000,- Dolar ile Türkiye ortalamasının 3 katı dolaylarındadır. Batılı turistlerin aksine, otel dışı harcamalarıyla da İstanbul’da Maslak ve  Şişli’den Sultanahmet’e kadar, alışveriş merkezlerinin, lokantaların ve benzeri tüm esnafın en gözde müşterileridir” diyor. Serdar Aliabet, 2011 yılının da, bu pazarlarda yeni rekorlara sahne olacağını sözlerine ekliyor. (shf)



Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.