Antalya'ya gelen turist sayısı % 23 arttı...

Antalya'ya yılbaşından bu yana hava yoluyla gelen turist sayısı 366 bin 393'e ulaştı. Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünden edindiği bilgiye göre, bu ayın ilk haftasında Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nden 54 bin 393 turist giriş yaptı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antalya'ya gelen turist sayısı % 23 arttı...

Yılbaşından bu yana gelen turist sayısı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 artarak 366 bin 393 olarak gerçekleşti. Geçen yıl, 1 Ocak-7 Mart tarihlerinde Antalya'ya havayoluyla 297 bin 800 turist gelmişti. Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yetkilileri, küresel kriz yaşanmasına rağmen geçen yıl turist sayısında az da olsa artış olduğunu, tatilinden vazgeçmeyen Avrupalı turistin tercihinin bu yıl da yine Türkiye olacağını belirtti.

 

Türkiye'nin dünyanın en büyük turizm fuarlarına katılarak ülkenin ve bölgesel tanıtımlarını çok iyi şekilde yaptığını ifade eden yetkililer, Antalya'nın bu yıl turizm yıldızının daha da parlayacağını bildirdi. Yetkililer, İngiltere, Almanya ve Hollanda ile Rusya pazarında rezervasyonlardaki hareketliliğin de çok iyi gittiğini vurguladı. (AA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.