Antalya'nın son bakir sahiline Danıştay koruması...

Antalya’nın bakir kalan son sahil parçası olan Kındılçeşme’de zafer çevrecilerin ve vatandaşların oldu. Danıştay yapılaşmaya yapılan yürütmeyi durdurma kararına itirazı reddetti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antalya'nın son bakir sahiline Danıştay koruması...

Beydağları Sahil Milli Parkı sınırlarında kalan Kındılçeşme 2004 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı’nın açtığı ihale sonucu 29 yıl için Gök-An Ltd şirketine verilmişti. Bir süre sonra alanı kampçılara ve vatandaşlara kapatan şirket inşaata başlamıştı.

Yapılan eylemlerin ardından Antalya Barosu be Kemer Belediyesi tarafından 2009 yılında yürütmeyi durdurma için dava açılmış, davaya çevre dernekleri de müdahil olmuştu. 2010 yılında ise Danıştay 6’ıncı Dairesi'nin yürütmeyi durdurma kararı aldığı Kemer Kındılçeşme kamp alanının doğal kalması için, çevre dernekleri ile birlikte ortak bir yazılı açıklama yapan Antalya Barosu Orman Bakanlığı’na kararın uygulanması için çağrıda bulunmuştu.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’na yapılan itiraza görüşülen dava sonucunda 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun değişik 27. maddesinde öngörülen ve yürütmenin durdurulması kararında gerekli olan koşulların gerçekleşmesi ile bu kararın alındığı göz önüne alınarak, davalı idarelerce öne sürülen hususlar durdurma kararının kaldırılmasını gerektirecek nitelikte görülmediği için itirazları reddedildi.

Kındılçeşme kamp alanını 2004 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün açtığı ihaleyle 29 yıllığına kiralayan Gök-An Ltd. Şti’nin sahibi Niyazi Gökhan, Kındılçeşme’de ağaçların kesilmediğini iddia ederek, projesini savunmuştu.

Gökhan; “Piknik alanı daha önce pislik yuvasıydı. Alana düzenleme ve botanik bahçeler yapıyoruz. Bahçelerin arasına kır evleri, kafeteryalar, sahil büfeleri, soyunma kabinleri ve amfi tiyatro yapılıyor. Söylenildiği gibi bu alana 5 yıldızlı otel yapılmayacak” demişti.

Akdeniz bölgesinde yer alan ve Kındılçeşme davasını yakından takip eden çevreciler ise 2010 yılında alınan Danıştay 6’ıncı Dairesi'nin yürütmeyi durdurma kararının ardından olduğu gibi yine Kındılçeşme’nin yeniden kampçılara açılıp açılmayacağı, içerisine beş yıldızlı bir turistik tesisin yapılıp yapılmayacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.