Antalya, 'Her şey dahil'i yeniden şekillendirecek

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği tarafından her ay düzenlenen geleneksel öğle yemeği Selectum Luxury Resort Belek’te yapıldı. POYD Başkanı Hakan Saatçioğlu yaptığı konuşmasında Antalya’ya en çok Rusların geldiğini açıkladı.

19/09/2024 12:45
Antalya, 'Her şey dahil'i yeniden şekillendirecek

Her ay geleneksel olarak düzenlenen Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) aylık öğle yemeği Selectum Luxury Resort Belek’te yapıldı. POYD Başkanı Hakan Saatçioğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri turizmcilerle tek tek ilgilendi. Antalya turizmini değerlendiren POYD Başkanı Hakan Saatçioğlu: “Antalya şuan itibariyle 12 Milyon 250 bin misafir ağırlamış bulunuyor. Geçen seneyle göre baktığımızda % 6’lık bir artış söz konusu. Birinci sırada 2 milyon 651 bin ile Ruslar Antalya'ya giriş yapmış. Geçen seneyle karşılaştırdığımızda %11’lik bir artış var. İkinci sırada 2 milyon 250 bin Alman vatandaşı Antalya'ya giriş yapmış.

Geçen seneye göre baktığımızda % 6’lık bir artış var. Üçüncü sırada bir milyon 100 bin İngiliz vatandaşı giriş yapmış. Bu da geçen seneye göre baktığımızda % 20’lik bir artışı gösteriyor. Polonya vatandaşlarından 900 bin kişi gelmiş. Burada da ciddi bir artış görüyoruz. Bu oranda geçen yıla göre % 20’lik bir artışa tekabül ediyor.  Hatırlarsanız geçen sene de İngiltere pazarı ve Polonya pazarında ciddi bir artış kaydetmiştik. Bu şekilde artışların devam ediyor olması bizi sevindiriyor.

Ukrayna ve Rusya savaşı olmasına rağmen Ukrayna'dan 250 bin misafir Antalya’ya gelmiş. Tabi bunların hepsi otellere geldi mi gelmedi mi çok emin değilim ama her halükarda Antalya Havaalanı'ndan girişleri olmuş. % 30’luk bir artış söz konusu. Savaş olmasına rağmen bu kadar kişinin gelmiş olması sevindirici” dedi.

HERŞEY DAHİLDE YENİ TANIMLAMA TALEBİ

Önümüzdeki günlerde POYD olarak Turizm Bakanlığı’na gideceklerini ve burada Bakan ile bir toplantı yapıp uzun süredir üzerinde durdukları projeleri aktaracaklarını da dile getiren Saatçioğlu, “Burada 4 tane ana başlığımız olacak. Üstünde uzun zamandan beri çalıştığımız projeleri orada paylaşmak istiyoruz. Bunlardan bir tanesi her şey dahil konseptinin yeniden tanımlanması olacak. Özellikle sürdürebilirlikten bahsediyorsak, israf çok ön planda olmaya başladı.

Bu konuda her şey dahil sisteminin tanımı yeniden tanımlanması gerektiğini düşünüyorum. Amacımız bizim burada ürün çeşitliliğini azaltmak değil, ürün olarak daha kalitesiz ürün sunmak değil, daha iyisini sunarak her şey dahil sisteminin, hem otelci tarafından hem de misafir tarafından da ne anlama geldiğini net bir şekilde ifade etmemiz gerektiğini düşünüyorum.

"HER ŞEY DAHİL BENİM GÖZÜMDE OTELDE YENEN, İÇEN, İÇİLEN HER ŞEY, HER ŞEY DAHİL İÇİNDEDİR"

Her şey dahil benim gözümde otelde yenen, içen, içilen, her şey, her şey dahil içindedir, çünkü biz bunların maliyetlerimizin içine dahil ettik, ama masada bırakılan veya abartı bir israfın her şey dahil işte olmadığını düşünüyorum. Bunun bakanlık tarafından benim düşüncem net bir şekilde çerçevesinin yeniden belirlenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Tesislerin yıldızlandırmak konusunda, eğitim departmanı kurmuş olan otellerin ve onların eğitim programları da yıldızlama programının içinde dahil edilmesi gerekiyor ve yüksek puan alması gerekiyor. Şu anda yıldızlamada maalesef eğitimle ilgili hiçbir puanlama olmadığından dolayı bunu da gündeme getirmemiz gerekiyor.

İş başı eğitim sertifikasyon programını yeniden gündeme alınması gerekiyor. Hatırlarsanız daha evvelden bir TUREM vardı. TUREM’i daha sonradan kapatmak durumunda kaldılar. Hangi sebepten dolayı bilemiyorum ama şu anda da biz onun cezasını çektiğimizi düşünüyoruz. O yüzden hiç olmazsa iş başı eğitim programlarına tekrar başlayıp, yeniden bunu gündeme getirmekte fayda vardır diye düşünüyorum. Ayrıca orada Cankurtaranlar ilgili önerilerimiz de olacak” diye konuştu.

YENİ ÜYELERE ROZETLERİ TAKILDI, TEŞEKKÜR BELGELERİ VERİLDİ!

Toplantı sonrası yeni üyelere rozetleri takıldı, katılım belgeleri verildi. Günün hazırlanmasında büyük emekleri olan Selectum Luxury Resort Belek Genel Müdürü Cengiz Ayçiçek ve otel personeline teşekkür plaketi sunuldu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.