Antalya Havalimanı'ndan rekor uçuş ve yolcu trafiği

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin, Antalya Havalimanı'nın dün gerçekleştirdiği operasyonlarla yılın en yüksek rakamlarına ulaştığını açıkladı.

01/07/2024 00:11
Antalya Havalimanı'ndan rekor uçuş ve yolcu trafiği

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin, Antalya Havalimanı'nın dün gerçekleştirdiği operasyonlarla yılın en yüksek rakamlarına ulaştığını açıkladı. Keskin'in yaptığı açıklamaya göre, 29 Haziran 2024 Cumartesi günü Antalya Havalimanı'nda toplamda 1146 uçak trafiğine hizmet verildi. İç hatlarda 127 uçuş gerçekleşirken, dış hatlarda ise 1019 uçuş yapıldı.

Aynı gün iç hatlarda 20 bin 32, dış hatlarda ise 189 bin 508 olmak üzere toplam 209 bin 540 yolcunun havalimanından geçtiği belirtildi. Airporthaber'in aktardığına göre, bu rakamlarla Antalya Havalimanı, 2024 yılının en yüksek yolcu sayısına ulaşmış oldu.

Keskin, "Uluslararası standartlarda, kaliteden ödün vermeden en iyi hizmeti sunmak için 7 gün 24 saat görev yapıyor, Türkiye’nin turizmine sağladığımız katkılarla gurur duyuyoruz" dedi. Antalya Havalimanı, Türkiye'nin önemli turizm kapılarından biri olarak, yüksek uçuş ve yolcu trafiği ile dikkat çekmeye devam ediyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.