Antalya'da vize heyecanı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Saraybosna ziyaretinde "Rusya ile vizeleri büyük bir ihtimalle kaldıracağız" açıklaması, Antalyalı turizmcileri umutlandırdı. Antalya, yılda 2.5 milyon Rus turist ağırlıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antalya'da vize heyecanı...

Yılda 2.5 milyon Rus turisti ağırlayan Antalya'nın vizelerin kaldırılmasıyla daha önemli bir noktaya geleceğini belirten turizmciler, ilişkilerin turizm yanında inşaat, sanayi gibi birçok sektörde artacağını söyledi.

 

Antalya Genç İşadamları Derneği (ANTGİAD) Başkanı Mustafa Alanyalı, vize uygulamasının kaldırılmasıyla Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin en üst noktaya çıkacağını, bunu en yoğun biçimde hissedecek ilin de Antalya olacağını söyledi. Antalya'da Rusya ile ticari faaliyet içinde bulunan çok sayıda işadamı olduğunu kaydeden Alanyalı, “Eğer vize uygulaması kaldırılırsa Rusya, Türk yatırımcıların en önemli merkezi haline gelir. Ayrıca kültürel ilişkilerin sıkılaşması ile buradaki turizm faaliyetleri de en üst noktaya çıkacaktır” dedi.

 

‘PRANGALAR KALDIRILSIN’

 

Başbakan Erdoğan'ın Rusya ile vize uygulamasının kaldırılmasına yönelik başlattığı faaliyetlerin iş dünyasında olumlu karşılandığını vurgulayan Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır da girişimlerden çıkacak sonucu merakla beklediklerini söyledi. Vize uygulamasını işadamlarının ayağına takılmış prangaya benzeten Çandır, “Vize uygulamasının kaldırılması işadamlarının hareket kabiliyetini artırıyor. Eğer bu başarı Rusya ile de yakalanabilirse bundan en karlı çıkacak illerin başında Antalya geliyor” diye konuştu.

 

‘RUS TURİST SAYISI ARTAR’

 

Vize uygulamalarının kaldırılmasına yönelik girişimleri turizm sektörü açısından değerlendiren Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkan Yardımcısı Dr. Cenk Bayaz ise Rusya'nın vize duvarını kaldırması halinde turist oranlarının belirgin ölçüde artacağını söyledi. Bu uygulamanın Türkiye'nin Rusya'daki popülaritesini artıracağını belirten Dr. Bayaz, “Eğer vize duvarı kalkarsa turizm sektörü önemli bir hareket yakalar. Bugün 2.5 milyona yakın turisti karşılayan Antalya belki bir yılda 4 milyon Rus turist ‘merhaba’ der” dedi.

 

‘TANINIRLIĞIMIZ ARTAR’

 

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Antalya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kerim Çavuşoğlu ise Antalya'daki uygulamadan birçok sektörün olumlu etkileneceğini belirterek, şunları söyledi:

 

“Bu uygulama sadece turizm sektörü açısından değil, Türkiye'de lokomotif olarak tabir edilen birçok sektör için olumlu olacaktır. Tabii Rusya'da tanınırlığı en üst düzeyde olan Antalya bu durumdan en karlı çıkacak kentler arasındaki yerini alacaktır.”

 

Başbakan Erdoğan, Saraybosna'da Boşnak Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ile büyük bir ihtimalle gelecek ay yüksek düzeyli bir işbirliği anlaşması imzalayacaklarını belirterek, “Burada da vizeleri büyük ihtimalle kaldıracağız” demişti. (DHA) 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.