Antalya'da Paskalya bereketi...

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, kışın kapalı olan tüm otellerin sezona hazır olduğunu söyledi. Turizmin tatillerden olumlu etkilendiğini belirten Çorabatır, "Paskalya ve Nevruz dolayısıyla mart ayının bu dönemleri ve nisan ayı beklediğimizden de öte, geçen senenin üzerinde geçecek. Antalya’ya ilgi 2009’a göre daha fazla" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antalya'da Paskalya bereketi...

Nevruz nedeniyle Antalya’ya özellikle İran’dan misafirler geldiğini ifade eden Çorabatır, İranlılar’ın kent merkezi ve Lara’daki otelleri tercih ettiğini dile getirdi. Paskalya tatili için tüm otellerin hazırlıklarını tamamladığını ifade eden Çorabatır, misafirlerine Paskalya bayramı geleneklerine göre hizmet sunmaya çalıştıklarını söyledi.

 

Türkiye’deki rezervasyon beklentisinin iyi olmasından dolayı rakiplerinin ve özellikle İspanya ile Yunanistan’ın boş durmadığını ve çeşitli fiyat ayarlamalarına gittiklerini anlatan Çorabatır, Antalya’nın bundan etkilenmeyeceğini savundu. Çorabatır, "Eskiden biz onların pazarlarından misafir kapmaya çalışıyorduk, şimdi onlar Türkiye’nin pastasından pay almaya çalışıyorlar" ifadelerine yer verdi.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığının da tanıtım faaliyetleriyle Türkiye’nin rakipleri karşısında avantajlı olduğunu dile getiren Çorabatır, tedbiri elden bırakmamak gerektiğini belirtti. Çorabatır, "Krizi nasıl yönettiysek bu pozitif beklentiyi de iyi yönetmemiz lazım. Hizmet kalitesini ve pozitif beklentiyi iyi yönetebilirsek 2011’den itibaren Türkiye’nin turizmde hiçbir rakibi olmayacağını şimdiden söyleyebilirim" diye konuştu.

 

Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Cengiz Haydar Barut da, Paskalya tatilinin ay başından bu yana turizmi olumlu etkilediğini söyledi. Manavgat ve Side bölgesinde tesislerin yüzde 90’ının açılacağını belirten Barut, kalanların da ay ortasına kadar hizmete başlayacağını kaydetti. Paskalya’nın etkisiyle çok iyi bir rezervasyon girişi olduğunu anlatan Barut, "Geçen yılın aynı dönemine oranla rezervasyonlarda yüzde 20 artış oldu" dedi.

 

Barut, otellerin Paskalya için gelecek misafirlerine, özellikle de çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini dile getirdi. (AA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.