Antalya'da kamp bereketi: % 95 doluluk...

Antalya bölgesi için ölü sezona denk gelen ocak-şubat döneminde kamp için bölgeye gelen takımlar otelleri doldurdu. Yerli ve yabancı 90’a yakın takımın bölgede hazırlık çalışmalarını sürdürürken, hafta sonuna kadar Antalya’ya 60 kulüp daha gelecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antalya'da kamp bereketi: % 95 doluluk...
1 takım, ortalama 100 kişi

Taraftarlar, basın mensupları ve futbolcu aileleri ile birlikte ortalama 100 kişi halinde Antalya’ya gelen takımlar şehrin kasasına 30 milyon Euro bırakacak.

 

TERCİHTE KALİTE ETKİLİ

Akdeniz Turizm ve Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, futbol kulüplerinin kamp için Antalya’yı tercih etmesinde sahaların ve teknik altyapının kalitesinin etkili olduğunu söyledi. Futbolcuların ihtiyacı olan her şeyi Antalya’da bulabildiğini ifade eden Çorabatır, “Şu anda 90’a yakın takım Antalya’da kampta. Yapılan rezervasyonlardan biliyoruz ki bu sayı hafta sonuna kadar 150’ye ulaşacak” dedi.

 

DÜNYA KUPASI BİZE YARAR

Bu yıl 2009’a göre, Antalya’ya gelen kulüp sayısında yüzde 20 civarında artış olduğunu, önümüzdeki sezon taleplerinin daha da artacağını söyleyen Çorabatır, “Gelecek yıl haziran ayında Dünya Kupası Güney Afrika’da yapılacak. Bu nedenle kamp dönemine erkene alacak olan takımlar yine Antalya’yı tercih edecek. 2011’de Antalya’ya gelen kulüp sayısında ciddi bir patlama yaşanmasını bekliyoruz” diye konuştu. Kulüplerin Antalya’da özellikle Belek, Lara, Kundu ve Manavgat bölgelerini tercih ettiğini vurgulayan AKTOB Başkanı, Antalya’ya doğrudan uçuşların konulması ve vize kolaylığı sağlanması halinde bölgeye gelen takım sayısında yüzde 30 civarında artış olabileceğini sözlerine ekledi.

Ölü sezonda doluluk oranı yüzde 95’e yaklaştı

 

Fame Otels Koordinatörü Erkut Kara, Antalya’nın ocak ve şubat aylarında fazla ilgi görmediğini söyledi. Bu dönemde en fazla doluluk oranlarının yüzde 40’a çıktığını savunan Kara, ancak sahaları bulunan otellerdeki doluluk oranının yüzde 95’e yaklaştığını bildirdi. Gelen takımların yaklaşık 80 oda kiraladığını söyleyen Kara, “Takımlar en az 10 gün burada kamp yapıyor. Japon ve Kore takımları ise en az 21 gün kalıyor. Günlük bazda oda fiyatları 60 Euro’dan başlıyor. Bu da futbol sahası olan otellerin doluluk oranını oldukça artırıyor” şeklinde konuştu.

 

Kamp yapan bazı takımlar

** Beşiktaş

** Galatasaray

** Trabzonspor

** Kayserispor

** Ankaragücü

** Diyarbakırspor

** Sivasspor 

** Hamburg

** Feyenord

** Köln 

**Dinamo Tiran

** Dinamo Bükreş 

** S.Hiroshima

** Rubin Kazan

** Werder Bremen

** Zenit


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.