Antalya’da oteller açıldı, 150 bin kişi işine kavuştu...

Antalya’da bu ay itibarıyla kış sezonunda kapanan 600 otel yeniden faaliyete geçerken, turizm sezonunun başlaması ile 150 bin kişi işe kavuşacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antalya’da oteller açıldı, 150 bin kişi işine kavuştu...

Antalya’da bu ay itibarıyla 600 otel açılırken kış boyunca işsiz kalan 150 bin kişi de yeniden iş sahibi olacak. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Volkan Şimşek, geçen yıl Kasım ayında kış sezonu dolayısıyla kapanan yaklaşık 600 otelin, bu ayın başından itibaren açılmaya başlayacağını belirterek, Antalya bölgesindeki otellerin yüzde 80’inin kış sezonu nedeniyle kapandığını açıkladı. Kapanan otellerin, kriz nedeniyle büyük çapta yenileme çalışması yapamadan açılmaya başlayacağına dikkat çeken Şimşek, “Geçen yıl Kasım ayında kış sezonu dolayısıyla kapanan 600 civarındaki otel kapılarını bu ayın başından itibaren açmaya başlayacak. 2010 yılı hareketli geçecek” dedi.

 

Kayıplar telafi edilir...

Otellerin kapanmasıyla yaklaşık 150 bin çalışanın işten çıkarılmak zorunda kaldığını da hatırlatan Şimşek, “Kış ayı boyunca işsiz kalan 150 bin kişi otellerin açılmasıyla yeniden işe kavuşacak. Turizmin canlanmasıyla istihdam artacak, yan sektörlerde canlılık olacak. Antalya’daki otellere alınan yaklaşık 150 bin çalışan 8 ay boyunca çalışma olanağı bulacaklar” diye konuştu.

Volkan Şimşek, 2010 yılı turizm sezonunun geçmiş yıllara göre çok daha iyi geçeceğine inandığını da vurgulayarak, “Geçen yıl ekonomik kriz nedeniyle gelirde zarar eden turizmci bu yıldan sonra maddi kayıplarını telafi edecektir. 2010 yılı Türkiye turizminde rekorlar yılı olacak, hem turist hem de döviz girdisi açısından rekor artış bekleniyor. Ana pazarlarımız olan Almanya ve Rusya’nın yanı sıra komşu ülkelerden gelecek turistte de büyük artış bekleniyor” açıklamasını yaptı.

Başkan Akaydın denize girdi, turizm sezonunu başlattı...

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın, belediyenin düzenlediği ‘Yüzde Yüz Antalya’ adlı etkinlikte denize girerek, kentte turizm sezonunu başlattı. Antalya’da Nisanayında deniz suyu sıcaklığının Fransa’nın ünlü Cote d’Azur sahillerinin Haziran ayındaki deniz suyu sıcaklığıyla aynı olduğunu belirten Akaydın, “Bu etkinliğin turizmi 12 aya yayma hedefimiz için bir başlangıç olarak algılanmasını istiyorum” diye konuştu. (Vatan)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.