Antalya’da 4 bin yıllık gelenek canlanıyor...

Antalya'da faaliyet gösteren Likya Şarapları, 4 bin yıl önceki şarap Kenti "Oinoanda"yı örnek alarak turizmde de alternatif olabilecek bir çalışma başlattı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antalya’da 4 bin yıllık gelenek canlanıyor...

Likya Şarapları Yönetim Kurulu Başkanı Burak Özkan, “Bulunduğumuz bölgede bundan 4 bin yıl önce dünyanın ilk şarap kenti kuruldu. Biz de şimdi bu geleneği tekrar başlatmaya çalışıyoruz. Antalya’nın ilk şaraphanesiyiz böylece bölgeye turizmde alternatif bir farklılık da katıyoruz. Her sene bağ bozumlarımıza binlerce turist katılıyor ve sonrasında ürünlerimizin takipçisi oluyor” dedi.

 

200 yaşındaki asma yaprağından şarap...

 

Türkiye için hem farklı hem de yeni bir bölge olan Antalya’nın Elmalı ilçesinde ilk bağlarını 2000 yılında kuran Likya Şarapçılık, şarabı bin 100 metre rakımda gündüzleri sıcak, geceleri serin olan mikro klimada geç hasat edilen üzümlerden yapıyor.

 

Şato usulü bağcılılık yapan Likya Şarapçılık, 250 dönüm alan üzerinde Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Kalecik Karası, Öküzgözü, Boğazkere, Malbec, Pinot Noir, Pinot Meunier kırmızı üzümleri ve Chardonnary, Sauvignon Blanc beyaz üzümleri yetiştiriliyor.

 

Ayrıca yörede keşfedilen ve 2 yüz yaşında olduğu tahmin edilen asmadan üretilen çubuklarla Türkiye bağcılığına yeni ve kaliteli şaraplık üzüm kazandırmak için beş yıldır çalışıyor. Bu asma yaprağından elde edilen üzümden üretilecek olan şarap, önümüzdeki yıl şarap severlere sunulacak.

 

2 senede 24 uluslararası ödül...

 

Şarap üretiminde danışmanlığını Bordo’dan gelen Fransız şarap yapımcısı Francois Gaboriaud’un yaptığı Likya Şarapları, katıldığı pek çok uluslararası yarışmadan da ödülle dönüyor. Likya markasıyla iki senedir pazarda yer alan Özkan Şarapçılık, bu süre içinde 24 tane uluslararası ödül kazandı.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.