Antalya, 2014 ICCA Genel Kurul Kongresi için resmen başvurdu...

Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Nizamettin Şen, kongre turizminde Antalya olarak atağa kalktıklarını söyledi. Şen, vakıf olarak kongre turizmi konusunda çok çaba sarf ettiklerii ifade etti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antalya, 2014 ICCA Genel Kurul Kongresi için resmen başvurdu...

Nizamettin Şen, "Antalya Kongre Merkezi ATAV bünyesindedir. Yeniden yapılandırdık ve başkanlığa ATSO Başkanı Çetin Osman Budak getirildi. Yeni yönetim kurulu teşkil edildi. Kongre konusunda çalışmalara hızla başlandı. Profesyonel bir kadro teşkil edildi. Bu yıl ilk kez Konfeks Londra fuarına katıldık" dedi. Şen, Antalya Kongre Merkezi yetkililerinin Hollanda'da düzenlenecek Uluslararası Kongre Organizatörleri Birliği (ICCA - International Congress & Convention Association) yönetim kurulu toplantısına ve düzenlenen bir seminere katılacaklarını söyledi.

 

Nizamettin Şen, "2014 yılında ICCA'nın genel kurulunu Antalya'ya almak için resmi müracaatımızı yapıyoruz. Genel kurul her yıl nerede yapılıyorsa o ülkede kongre turizminde çok büyük gelişme oluyor. Uluslararası Kongre Organizatörler Birliği'nin 2014 kongresini Antalya'da yapmak için başvuruda bulunduk. Bu kongreyi burada yapmaya çaba sarf ediyoruz. Bu yapılabilirse Antalya'nın kongre destinasyonu olarak tanıtılmasına büyük katkı sağlayacak" diye konuştu. 

 

10 BİN KİŞİLİK SALON GEREKLİ...

 

ICCA'nın genel kurul toplantısını Antalya'ya aldıramadıkları taktirde 2016 yılındaki kongreye aday olacaklarına işaret eden Şen, şöyle devam etti:  "İlk hedefimiz ICCA'nın 2014 yılı kongresine ev sahipliği yapmak. 2014 yılında 74 büyük ulusal ve uluslararası kongre Antalya'da yapılacak. Bu kongrelerin her birine en az 700 en fazla 1500 kişi katılacak. Antalya olarak kongre turizminde büyük atağa geçiyoruz. Ancak şehrimizde en fazla 2 bin-2 bin 500 kişilik kongre yapabiliyoruz. Bizim yapmamız gereken büyük bir kongre salonu inşa etmektir. Antalya'nın büyük kongreleri alması için 10 bin kişi kapasiteli bir salon yapılması gerekiyor. Antalya, dünyanın büyük kongrelerine ev sahipliği yapmak istiyorsa mutlaka böyle bir salon yapılmalıdır."

 

Kongrelerin kış aylarında yapıldığını hatırlatan ATAV Başkanı Nizamettin Şen, kongrelere gelen binlerce kişinin kış turizmine ne kadar katkı yaptığının da ortaya çıkacağını dile getirdi. Şen, "Kış turizmini geliştirmek istiyorsak özellikle kongre turizmine büyük önem vermeliyiz. Biz ATAV olarak kongre turizminin gelişmesi için çalışıyoruz" diye konuştu. (tourexpi)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.