Antalya 15 milyon barajını aştı... İlk sırada Ruslar var

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, Antalya’ya gelen yabancı turist sayısının 15 milyona ulaştığını açıkladı. Belek Turizm Merkezi’ndeki bir otelde gerçekleşen derneğin aylık toplantısında seri veriler paylaşıldı.

16/10/2024 21:44
Antalya 15 milyon barajını aştı... İlk sırada Ruslar var

Antalya’ya gelen yabancı turist sayısı 15 milyona ulaştı, Ruslar liderliğini koruyor. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, Antalya’ya gelen yabancı turist sayısının 15 milyona ulaştığını açıkladı. Belek Turizm Merkezi’ndeki bir otelde gerçekleşen derneğin aylık toplantısında seri veriler paylaşıldı.

Hakan Saatçioğlu: Başarılı bir turizm sezonu

Saatçioğlu, toplantıda yaptığı değerlendirmede, bu yıl başarılı bir sezon geçirdiklerini vurguladı. Mimarihaber'in aktardığına göre Başkan Saatçioğlu, “Geçen yıla oranla turist sayısında önemli bir artış sağladık. 16 Ekim tarihi itibarıyla Antalya ve Gazipaşa havalimanlarından 15 milyon yabancı misafir kabul ettik” diye konuştu.

İlk sırada 3 milyon 250 bin ile Rusya var

Antalya’ya gelen yabancı turistler arasında ülke sıralaması da şöyle: İlk sırada 3 milyon 250 bin ile Rus turistler yer alırken, onları 2 milyon 750 bin ile Alman turistler ve 1 milyon 300 bin ile İngilizler takip etti. Polonya da 1 milyon 100 bin turist ile dördüncü sırada bulunuyor.

Yüzde 7’lik artış var

Toplamda Antalya’ya gelen yabancı misafirlere dair yüzde 7’lik bir artış yaşandığını dile getiren Hakan Saatçioğlu, yıl sonunda hedeflerinin 17 milyon turist sayısına ulaşmak olduğunu belirtti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.