Antalya, 1 Nisan’da denize koşacak...

Antalya Büyükşehir Belediyesi, deniz sezonunun açıldığını dünyaya duyurmak için ilginç bir etkinliğe imza atacak. Başkan Akaydın da dahil birçok Antalyalı 1 Nisan’da denize kulaç atacak. Akaydın, bütün Antalyalıları turizm için yüzmeye davet etti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antalya, 1 Nisan’da denize koşacak...

Antalya’da turizmi canlandırmak için birçok etkinliğe imza atan Antalya Büyükşehir Belediyesi, yeni sezon öncesi çalışmalarına başladı. Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başlattığı “yüzde yüz antalya” projesiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, turizmciler ve birçok Antalyalı, 1 Nisan’da Konyaaltı Sahili’nin 15 ve16 numaralı plajları arasında saat 11.00’de, daha uzun bir turizm sezonunun yaşanması için kulaç atacak.

Başkan Mustafa Akaydın, Antalya’nın can damarının turizm olduğunu belirterek, turizmin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Mustafa Akaydın, turizm sezonunun resmi olarak nisan ayının başında açıldığını, ancak yerli ve yabancı turistlerin mayıs ortalarından itibaren Antalya’ya gelmeye başladığını ifade etti. Plajları ve deniziyle ünlü pek çok turizm kentinin yaz aylarında bile Antalya’nın nisan ayındaki deniz suyu sıcaklığına ulaşamadığını dile getiren Başkan Akaydın, “Örneğin her yıl plaj fotoğraflarıyla dünya basınına çıkan Fransa'nın Cannes sahillerinde deniz suyu ancak temmuz ayında Antalya denizinin nisan ayı ortalama sıcaklığına ulaşıyor.

Böyle bir durum söz konusu iken, kentimizin bu büyük zenginliğini tüm Türkiye'ye ve hatta dünyaya duyurmak için bundan böyle her yıl 1 Nisan'da denize koşacağız. Kentimizde deniz sezonunun başladığını herkese duyuracağız” diye konuştu.

“AVRUPA'DA TURİZM SEZONU AÇILDI” SLOGANI...

Bu turizm kampanyasını “Avrupa’da turizm sezonu açıldı” sloganıyla yürüteceklerini kaydeden Akaydın, şöyle konuştu: “Turizmcilerin daha çok iş yapması, Antalya’nın daha zengin, daha mutlu bir kent olması demektir. İnanıyorum ki bu ve benzeri projelerle kısa zamanda yaz turizmi sezonunu daha da uzatmış olacağız. Daha fazla turist, daha uzun turizm sezonu için 1 Nisan'da tüm dünyaya bir şaka yapalım. Hep birlikte denize girelim. Canım Antalya’mızın zenginleşmesi için güzel Akdeniz’imize kulaçlar atalım.”

Bir şenlik havası yaratılacak Konyaaltı Sahili’nde, 1 Nisan’da ödüllü yüzme yarışmaları düzenlenecek, animasyon gösterileri gerçekleştirilecek. Şarkıcı Dilek Kavraal’ın da konser vereceği şenliğe, “Adanalı” dizisinde “Fiko” karakterini canlandıran Umut Oğuz da katılacak.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.