ANKARA’NIN YENİDEN KEŞFİ
Ankara’da bilim, sağlık, teknoloji ve ticaret alanında sağlanan gelişmeler, diplomasi ve bürokrasi alanındaki birikimlerle beraber turizm açısından da yeni ümitler getiriyor. Geçen ay bitirilen Ankara Kültür Envanteri yanında Kurumlardaki yapılanmaların da bu anlamda değiştiğini, kendilerini bu yeniliklere uyumlu hale getirmeye çalıştıklarını görüyoruz. Bununla ilgili gelişmeleri gelecek yazılarımda sizlerle paylaşacağım.
Gelecekte uluslararası firmaların da Ankara’da daha çok temsilcilik açacaklarını ve turizmi doğrudan etkileyen bu oluşumun içinde olacağı beklentisi içindeyim. Ankara iş dünyasının da bu gelişmelere paralel olarak yeni markalar oluşturduğunu görüyorum. Ya da uluslararası markaların başta turizm olmak üzere yeni işletmelerle hizmete girdiğini görüyorum.
Ankara’da hızla gelişen, yeni yılı zengin programlarla karşılayan ve yenilik içeren mekanlar da yılbaşı dışında da hizmet vermeye devam ediyorlar. Ankara’da zamanların değerlendirilebileceği sosyal mekanlar pek çok kentte yaygın olarak kullanılan Mini Reklam Kutuları’nı doldurabilecek, özel etkinlikler takvimlerine konu olabilecek sayıya ve tavsiye edilebilecek niteliğe ulaştılar.
SAC’DA PİŞİRİLEN YEMEK KÜLTÜRÜ
Bunlardan biri de Çukurambar semtinde açılan yeni ve değişik bir atmosfer de hizmet sunan Tepenyaki Alaturka. Burada Japon mutfağı gösteri ağırlıklı olarak sunuluyor. Japon mutfağının “sacda pişirilen yemek" yöntemi, Japon şeflerinin ustalığı sayesinde hem görsel şölene, hem de lezzet şenliğine dönüşüyor.
Sağlıklı, leziz ve görsel hazzın tam bir doyuma ulaştığı Teppanyaki yemeklerine, Türk mutfağının zenginliğini de katan Teppanyaki Alaturka, kendine has yepyeni bir lezzet yelpazesi sunuyor. Özel odalarıyla da gerek iş yemekleri, gerekse de dost sohbetleri için enfes yemeklerin, uygun içecekler eşliğinde sunulduğu bir özel mekan.
CONTEMPORARY İSTANBUL
Türkiye’nin örnek kurumlarından Mustafa Ayaz Müzesi ve Kültür Merkezi ve çeşitli semtlerdeki sanat galerilerini, tiyatrolarımızı, konser salonlarımızı sanat ve kültür alanında da ilginin artışının bir göstergesi, konuklarımıza sunabileceğimiz etkinlikler olarak değerlendiriyorum. Kültür ve turizm işletmelerini bir araya toplamayı amaçlayan Derneğimiz ATİD bünyesinde kültür ekonomisi ve turizmin başarılı örneklerini desteklemeye devam ediyoruz.
Sanat alanında bir ilki başlatan Contemporary İstanbul’un Ankara’da katıldığım Sanatın yatırım yönünün, sanat koleksiyonerliğine ilişkin bilgilerin uzmanlar tarafından aktarıldığı Çağdaş Sanat Buluşması’nda; Açılış konuşmaları Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli ve Akbank Private Banking’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Saltık Galatalı tarafından gerçekleşti.
Contemporary İstanbul Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman’ın “Türkiye’de ve Dünyada Sanat Yatırımı” hakkında konuştuğu buluşmada; Sanatçı Kezban Arca Batıbeki kendi çalışmalarından ve günümüz çağdaş sanatından bahsederken, koleksiyoner Emre Dökmeci de çağdaş sanat koleksiyonerliği ve sanatın yatırım yönü hakkında bilgi verdi. Ankaralı çağdaş sanat severlerin sorularıyla yoğun ilgi gösterdiği bu etkinlik bundan böyle çağdaş sanatla ilgili buluşmaların artarak devam edeceğini gösterdi.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: