Anadolu Yemekleri Fotoğraf Yarışması sergisi, Fraport TAV Antalya Havalimanı’nda

Geleneksel ve lezzetli Anadolu yemeklerini tanıtmayı ve bu zengin kültürel mirasa dikkat çekmeyi amaçlayan bir etkinlik olan Anadolu Yemekleri Fotoğraf Yarışması, Türkiye genelinden birçok katılımcıyı bir araya getirdi ve benzersiz yemek deneyimlerini görsel olarak ifade etmelerine olanak sağlıyor.

20/06/2024 14:05
Anadolu Yemekleri Fotoğraf Yarışması sergisi, Fraport TAV Antalya Havalimanı’nda

Anadolu Yemekleri Fotoğraf Yarışması sergisi Fraport TAV Antalya Havalimanı’nda açıldı. Geleneksel ve lezzetli Anadolu yemeklerini tanıtmayı ve bu zengin kültürel mirasa dikkat çekmeyi amaçlayan bir etkinlik olan Anadolu Yemekleri Fotoğraf Yarışması, Türkiye genelinden birçok katılımcıyı bir araya getirdi ve benzersiz yemek deneyimlerini görsel olarak ifade etmelerine olanak sağlıyor.

Anatolia Turizm Akademisi ile Turizm Eğitimi ve Eğiticileri Derneği iş birliğinde düzenlenen Yarışmanın jüri üyeleri arasında yer alan şefler, fotoğraf sanatçıları ve gastronomi uzmanları, yüzlerce başvuru arasından özenle seçilmiş fotoğraflar aracılığıyla Anadolu'nun lezzet hazinelerini keşfetme fırsatı buldular. Sergi, bu eşsiz fotoğrafların halkla buluşmasını sağlayarak, Anadolu yemeklerinin kültürel mirasını yücelten bir platform oluşturuyor.

Anadolu Yemeklerine Özgü Uluslararası Yarışma

Anadolu Yemekleri Fotoğraf Yarışması’na yalnızca Anadolu coğrafyasına özgü yemeklerin fotoğrafları ile başvurulabiliyor. İlk ikisi geçtiğimiz yıllarda düzenlenen yarışma 2023 yılından itibaren uluslararası katılımlı olarak düzenleniyor.

Yarışma, “Genel” ve “Öğrenciler” olmak üzere iki ayrı kategoride düzenleniyor. Öğrenciler Kategorisi meslek liselerinin ve üniversitelerin (önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora) turizm, gastronomi, yiyecek-içecek, turist rehberliği, otel işletmeciliği vb. bölümleri ile halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri ile özel eğitim kurumlarının gastronomi, aşçılık ve yiyecek-içecek dallarında kayıtlı olan 14 ve üstü yaşlardaki öğrencilerin/kursiyerlerin katılımına açık iken, genel kategoriye 17 ve üstündeki yaşlardaki kişiler katılabiliyor.

Anadolu Yemekleri Fotoğraf Yarışması Sergisi 14 Haziran – 12 Temmuz 2024 tarihleri arasında Fraport TAV Antalya Havalimanı’nda, İç Hatlar Terminali Giden Yolcu Asma Katında ziyarete açık olacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.