ALTİD'ten, 'Tehlikeli Atık' toplantısı...

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) tarafından düzenlenen toplantıda Remondıs Burcu Ticaret Anonim Şirketi Çevre ve Atık Yönetim Müdürü Ceren Köker ile Ekolojik Enerji Anonim Şirketi Atık Çözüm Yetkilisi Arman Kazancıoğlu katılımcıları bilgilendirdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
ALTİD'ten, 'Tehlikeli Atık' toplantısı...

Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği konulu bilgilendirme toplantısı dün Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) gerçekleştirdi. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ALTİD Basın Sözcüsü Hayriye Argun, Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği çerçevesinde atığın alınması, işlenmesi ve bertaraf edilmesinin anlatılacağı bir toplantı düzenleyerek otellerin üst düzey ve teknik servis yetkililerini bilgilendirmek istediklerini söyledi.

 

Toplantının içeriği hakkında bilgi veren Köker, Antalya bölgesinde tehlikeli atıkların sıkıntılı bir konu olduğunu ifade etti. Özellikle yönetmeliklerin değişmesi ile birlikte otellerin kendilerinden yardım talep ettiklerini söyleyen Köker, Türkiye'de tehlikeli atıkları toplayan ilk firma olduklarını belirtti. 

 

Verdikleri eğitimlerle katılımcılara tehlikeli atıkların nasıl paketlenmesi, nerelerde hangi koşullarda depolanması ve kimler tarafından sevk edilmesi gerektiğinin anlatıldığını kaydeden Köker "Otellerin yönetmeliğe uymaları gerekiyor. Cezai yaptırımlar çok ağır. Ayrıca tehlikeli atıkların Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan lisanslı araçlar tarafından lisanslı bertaraf ve işleme tesislerine taşınması da şarttır" dedi. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.